• Informacje na temat:

    zurek w proszku

Przepisy na temat: zurek w proszku
  • Żurek z białą kiełbasą

    Jednak w tradycyjnej postaci, czyli z białą kiełbasą, wędzonką, śmietaną oraz chrzanem, żurek nie jest odpowiedni dla malucha. Te składniki są tłuste, ciężkostrawne i w dużych ilościach mogą smykowi zaszkodzić. Dietetyk radzi: Jeśli chcemy poczęstować dziecko żurkiem, ugotujmy go na naturalnym zakwasie i wywarze z jarzyn. Wystrzegajmy się kostek rosołowych i zupy w proszku. Produkty te...

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • Przysmaki z wielkanocnego stołu

    ...na naturalnym zakwasie i wywarze z jarzyn. Wystrzegajmy się kostek rosołowych i zupy w proszku. Produkty te zawierają dużo soli i polepszaczy smaku, które mogą obciążyć układ pokarmowy malucha. Do...

  • Najlepszy zurek jest gdy zakisi sie go samemu, polecam sprobowac!

  • Chrzanisz? To wyjdzie ci na zdrowie!

    .... W zależności od producenta w skład chrzanu tartego mogą wchodzić również mleko w proszku, jaja, sól, cukier, ocet i konserwanty - mówi Hanna Stolińska-Fiedorowicz. Dlaczego warto postawić na rzeżuchę(...) są chude wędliny drobiowe - Pasztet wieprzowy: dietetyczna alternatywa to pasztet drobiowy z warzywami lub pasztet z roślin strączkowych (np. soczewicy) - Mazurek na kruchym cieście z masą...

  • Trochę inne placki z dodatkiem mleka w proszku. Placki bardzo pyszne.

  • bardzo fajne, ja mleko w proszku uwielbiam mogę jeść łyżkami z opakowania więc placuszki mi smakowały. Podałam z owocowym sosem. Są bardzo sytne zjadłam 3 malutkie i byłam najedzona...;):)

  • Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...

  • Ciastka z mlekiem w proszku to jedne z tych słodkości, które robię zawsze tuż przed świętami. Są to pyszne, szybkie i bardzo łatwe ciasteczka. Mleko w proszku dodane do tych ciastek doskonale nadaje im niezwykłego mlecznego smaku. U mnie w domu znikają w mgnieniu oka.

  • Mleko w proszku można świetnie wykorzystać do wypieku domowego pieczywa! Wychodzą z tego całkiem niezłe bułeczki... :)

Artykuły na temat: zurek w proszku
  • Zupa nad zupami

    ...gotowania jak diabeł święconej wody. Te w kartonach mają zwykle dużo gorszy skład, nie wspominając o zupach w proszku. Już w samej tej nazwie mamy dwa wykluczające się słowa. Jak można bowiem...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Przepis na święta

    ..., łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 350 ml niesłodzonego mleka sojowego, 2 łyżeczki czerwonego octu winnego, 200 g cukru, 250 ml oleju słonecznikowego, 2 łyżeczki (30

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Niestety, nie zawsze mamy czas, aby przygotować je od podstaw i często sięgamy po sklepowe gotowce. Co w nich znajdziemy? Możecie się bardzo zdziwić. Zdjęcie 123rf   W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz lub żurek. Wielu z nas zdaje się...

  • O zupach i cudach

    ...dodatek orzeszków i właśnie indyjskiego chutney wynosi zupę ponad znajomy standard. • 600 gramów dyni • czerwona cebula • ząbek czosnku • litr wywaru warzywnego • łyżeczka proszku curry • łyżeczka...

  • Zajadając się wielkanocną zupą, często myślimy nad tym, czy podany został żurek, czy może barszcz biały. Jak uporać się z odwiecznym dylematem przy świątecznym stole? Gdzie szuakć sedna róznicy i jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Święta wielkanocne kojarzą się nam z tradycją przekazywaną latami. Warto pamiętać o niej również w kuchni, przygotowując świąteczne potrawy. Niegdyś zakwas na żurek robiono z mąki żytniej, natomiast barszcz biały gotowano na wywarze z kiszonych liści barszczu...

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wielkanoc nie może obejść się bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich...

  • Wielkanoc nie może obejść się bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich głęboki i bogaty smak. Fot. 123RF/Picsel Czym różni się barszcz biały od żurku? Jak się okazuje, odpowiedź na to pytanie nie jest łatwa. Znajdą się nawet tacy, którzy sądzą, że tak naprawdę są one tym samym daniem, kryjącym się pod różnymi...

  • Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przygotowywany ze specjalnych składników – zakwasu, odpowiednio dobranych warzyw, mięsa, jaj i przypraw. Fot. materiały prasowe Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat? Przedstawiamy 3 sprawdzone przepisy na idealny wielkanocny żurek. Smak tradycjiZnany od pokoleń żurek swój...

  • Żurek lub barszcz biały to obowiązkowe pozycje w wielkanocnym menu. Aby zachwycały wyrazistym smakiem, powinny być przygotowywane na zakwasie domowej roboty. Fot. 123RF/Picsel Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Czym różni się żurek od barszczu białego? Jak się okazuje, odpowiedź na to pytanie nie jest łatwa. Znajdą się nawet tacy, którzy sądzą, że tak...