• Informacje na temat:

    żurek na żeberkach przepis

Przepisy na temat: żurek na żeberkach przepis
  • Jaki przygotować tradycyjny żurek na Wielkanoc?

    Chociaż święta wielkanocne będą w tym roku inne niż wszystkie, to o normalności mogą przypomnieć nam smaki tradycyjnych potraw. Do takich należy żurek – prawdziwy wielkanocny must-have.

  • Żurek w chlebie

    Rozkosz podniebienia i prawdziwa ozdoba stołu - nie tylko świątecznego. Prawie każda polska gospodyni ma swój przepis na żur w chlebie, my prezentujemy wersję dość klasyczną.

  • Żurek na żeberkach z kiełbasą

    Żurek przygotowany według tego przepisu, smakuje pysznie!

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    Wielkanoc bez żurku? Trudno to sobie wyobrazić, prawda? Producent z branży mięsnej i laureat programu „Doceń polskie” proponuje wariację na temat tego specjału - żurek z jajkiem i… frankfurterkami. To idealna propozycja dla osób, które choć nie przepadają za białą kiełbasą, nie chcą rezygnować z tradycyjnej świątecznej potrawy.

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    Podano do stołu. Jak myślisz - to żurek czy barszcz biały? Tak, widzimy – właśnie drapiesz się po głowie, marszczysz czoło… Oto jest pytanie! Na pierwszy rzut oka bardzo podobne, a jednak inne. Zastanawiasz się, czym różnią się od siebie te dwie tradycyjne wielkanocne zupy? Spokojnie, rozwiejemy Twoje wątpliwości! Zabłyśnij w świątecznym towarzystwie!

  • Przepisy na Wielkanoc

    Znani szefowie kuchni i kucharzy, dzielą się z nami swoimi świątecznymi przepisami. Nie ma wątpliwości, te święta będą wyjątkowo pyszne!

Artykuły na temat: żurek na żeberkach przepis
  • Żurek beskidzki z kiełbasą lisiecką

    ...posiekana cebula 3-4 suszone grzyby 0,5 l zakwasu na żurek 2-3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry 1 gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna jałowca(...) sałata z klasycznym sosem winegret. Sebastian Olma Przepis pochodzi z książki "Gotuj jak TOP CHEF"

  • Obowiązkowe dodatki do wielkanocnego żurku

    Żurek to niewątpliwie jedna z najlepiej znanych polskich zup. Jeśli przygotować go zgodnie ze sztuką, będzie pachniał i smakował tak, jak żadna inna wielkanocna potrawa. W przypadku żurku – podobnie zresztą, jak w przypadku innych dań tradycyjnej polskiej kuchni – diabeł tkwi jednak w szczegółach. Kluczowa kwestia to dobór składników użytych do jego przygotowania. Postanowiliśmy wobec tego...