• Informacje na temat:

    żurawina do mięsa

Przepisy na temat: żurawina do mięsa
Artykuły na temat: żurawina do mięsa
  • Pasztet z żurawiną

    Przygotowanie: Mięso ugotuj z dodatkiem marchewki, pietruszki i przypraw. Podsmaż cebulę na oleju i dorzuć wątróbkę. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Gdy wywar ostygnie, wszystkie rodzaje mięsa zmiel 2 razy wraz z cebulą i wątróbką, odciśniętą bułką i warzywami pozostałymi z gotowania. Dodaj jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem, dokładnie wymieszaj...

  • Żurawina zwalcza infekcje dróg moczowych

    Jednak dopiero od niedawna wiemy, dlaczego tak się dzieje. Zakażenie zwykle wywołują bakterie - pałeczki okrężnicy (Escherichia coli), które osadzają się w drogach moczowych, gdzie powodują stany zapalne. Badania amerykańskie wykazały, że żurawina zmniejsza przyczepność bakterii E.coli do ścianek dróg moczowych, jednocześnie zmniejszając ilość tych bakterii w moczu. Jeśli więc masz skłonność...

  • Gęś pieczona z jabłkami i żurawiną

    Prosty przepis na sycące danie mięsne z owocowym dodatkiem.

  • Roladki z żurawiną i ananasem

    Drób to źródło białka bogatego w substancje odżywcze i witaminy A, D i grupy B. Z tego względu polecany jest zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Kupuj go w hermetycznym opakowaniu.

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Świąteczna pieczona kaczka, gęś lub wieprzowina zyska na smaku, jeśli zostanie podana z pysznym sosem. Przygotuj go na bazie bakalii, owoców lub ziół.

  • Placki ziemniaczane z mięsem i sosem

    ...wierzch nakładać cienką warstwę mięsa z metki, zalać łyżką surowego ciasta. Smażyć ok. 3 min, aż placki się zrumienią od spodu, odwrócić, smażyć kolejne 3 min. Zdjąć z patelni, odsączyć z nadmiaru...

  • Gęsia pierś z karmelizowaną żurawiną

    Na świętego Marcina najlepsza gęsina – to przysłowie gości w rodzimej tradycji od wieków. Ale gęsinę warto jeść nie tylko od święta!

  • Żurawina - naturalny lek

    .... w Puszczy Białowieskiej). To tzw. żurawina błotna. Na plantacjach uprawia się jej amerykańską kuzynkę tzw. wielkoowocową. W obu odmianach kryje się bogactwo: błonnika, witamin ( w tym wit. C) i mikroelementów (wapnia, magnezu, fosforu). Żurawina zawiera też substancje (flawonoidy, poliantocyjanidy) należące do najsilniejszych antyutleniaczy. Pogromca bakterii Żadna inna roślina nie działa tak...

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Żurawina to jedno z naturalnych źródeł zdrowia i odporności organizmu. Od niepamiętnych czasów wykorzystywano ją w medycynie ludowej.

Zdjęcia na temat: żurawina do mięsa