• Informacje na temat:

    żurawina do miesa

Przepisy na temat: żurawina do miesa
Artykuły na temat: żurawina do miesa
  • Pasztet z żurawiną

    Pyszny pasztet.

  • Żurawina zwalcza infekcje dróg moczowych

    Jednak dopiero od niedawna wiemy, dlaczego tak się dzieje. Zakażenie zwykle wywołują bakterie - pałeczki okrężnicy (Escherichia coli), które osadzają się w drogach moczowych, gdzie powodują stany zapalne. Badania amerykańskie wykazały, że żurawina zmniejsza przyczepność bakterii E.coli do ścianek dróg moczowych, jednocześnie zmniejszając ilość tych bakterii w moczu. Jeśli więc masz skłonność...

  • Gęś pieczona z jabłkami i żurawiną

    Prosty przepis na sycące danie mięsne z owocowym dodatkiem.

  • Roladki z żurawiną i ananasem

    Drób to źródło białka bogatego w substancje odżywcze i witaminy A, D i grupy B. Z tego względu polecany jest zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Kupuj go w hermetycznym opakowaniu.

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Świąteczna pieczona kaczka, gęś lub wieprzowina zyska na smaku, jeśli zostanie podana z pysznym sosem. Przygotuj go na bazie bakalii, owoców lub ziół.

  • Placki ziemniaczane z mięsem i sosem

    Przygotowanie: Chili przekroić, usunąć nasiona, posiekać razem z cebulą i czosnkiem. Na maśle podsmażyć chili, czosnek i połowę cebuli, dodać sparzone,...

  • Gęsia pierś z karmelizowaną żurawiną

    Na świętego Marcina najlepsza gęsina – to przysłowie gości w rodzimej tradycji od wieków. Ale gęsinę warto jeść nie tylko od święta!

  • Żurawina - naturalny lek

    .... w Puszczy Białowieskiej). To tzw. żurawina błotna. Na plantacjach uprawia się jej amerykańską kuzynkę tzw. wielkoowocową. W obu odmianach kryje się bogactwo: błonnika, witamin ( w tym wit. C) i mikroelementów (wapnia, magnezu, fosforu). Żurawina zawiera też substancje (flawonoidy, poliantocyjanidy) należące do najsilniejszych antyutleniaczy. Pogromca bakterii Żadna inna roślina nie działa tak...

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Wytrawna żurawina

    Żurawiny z polskich torfowisk, jak i z amerykańskich plantacji - w sklepach i na straganach kupisz obydwa gatunki. Sezon na nie trwa od października do stycznia (po przymrozkach tracą cierpki posmak), jednak cały rok możemy się cieszyć suszonymi owocami. Warto je wprowadzić do swojego jadłospisu, bo żurawina ma niezwykłą właściwość - uniemożliwia bakteriom przywieranie do błon śluzowych. To...

Zdjęcia na temat: żurawina do miesa