• Informacje na temat:

    zupy z fasolka

Przepisy na temat: zupy z fasolka
  • Rozgrzewające, gęste zupy

    ...pod przykryciem. Dorzuć smażony boczek i gotuj kolejne 10 minut. Wyjmij listki laurowe i większe kawałki pora. Śmietanę wymieszaj z 5 łyżkami ciepłej zupy, połącz z zupą w garnku. Przed podaniem ew(...) pieczarek i ziemniaków. Resztę zupy zmiksuj, połącz z jogurtem. Podaj z pieczarkami i koperkiem, oprósz pieprzem.

  • Szybka i i tania :)

  • Zupa z fasolką szparagową

    Potas, wapń, fosfor to tylko niektóre składniki zawarte w fasoli. Wykorzystujmy ją w kuchni jak najczęściej, bo jest smaczna i zdrowa. Dzisiaj dodamy fasolkę szparagową do zupy.

  • Zupy powinny znaleźć się w naszym jadłospisie. Są to bardzo cenne źródła witamin i cennych składników dla naszych organizmu. W zależności jak je przygotujesz, mogą mieć właściwości zdrowotne, odchudzające czy po prostu doskonałe dla dzieci. Każda zupa może być samodzielnym posiłkiem jak na przykład kolacją, ale także elementem innego posiłku, na przykład obiadu. Prócz niezbędnych witamin czy minerałów, które dostarczają, mogą także pobudzić łaknienie czy metabolizm poprzez ostre przyprawy,...

  • Z fasolką szparagową

    ..., pieprz i sól. Gotuj 20 minut. 3. Do gotującej się zupy wrzuć makaron, fasolkę szparagową, posiekane suszone pomidory. Gotuj 20 minut. Włoszczyznę wyjmij. Dodaj do zupy posiekaną natkę pietruszki...

  • Tradycyjna zupa gołąbkowa to mięso mielone, kapusta i ryż. U mnie mięso mielone jest ale zamiast ryżu i kapusty są warzywa korzenne. Zupę możemy doprawić chili, dzięki czemu rozgrzeje nas w chłodne zimowe dni:)

  • Z fasolką i łososiem

    .... Dodaj fasolkę, przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj jeszcze przez 20 minut. 2. Łososia pokrój na cząstki, smaż na rozgrzanym maśle klarowanym około 3 minuty z każdej strony. Włóż do zupy, gotuj...

  • z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)

  • Botwinka z fasolką

    .... 2 Buraki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Do wywaru dodaj namoczoną fasolę, kalafiora podzielonego na różyczki, fasolkę szparagową przekrojoną na pół i posiekaną botwinę. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżeczkę oleju i łyżeczkę masła. Gotuj na małym ogniu pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Żeberka wyjmij z zupy, oddziel mięso od kości, włóż znów do zupy, zamieszaj. Zupę podawaj...

  • takie moje zupy z dzieciństwa.troche dziwne ale jedne z moich ulubionych a teraz jest najlepszy na to czas

Artykuły na temat: zupy z fasolka
  • Fasolka po myśliwsku

    Podstawowym składnikiem zupy fasolowej jest biała fasola, a do tego zawiera mieszankę pokrojonych warzyw – marchewkę, seler, por i pietruszkę.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Pyszna fasolka

    Zielona i żółta fasolka szparagowa właśnie teraz jest najtańsza i najpyszniejsza. Możesz przygotować ją tak, jak robiły to nasze mamy i babcie - ugotować do miękkości a na wierzchu polać podsmażoną na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Fot. 123RF/Picsel Pośród tradycyjnych, wigilijnych potraw nie może zabraknąć aromatycznej zupy. W niektórych domach jest to czerwony barszcz, w innych grzybowa, a w jeszcze innych treściwa zupa rybna. Pierwsza z nich powinna zostać przygotowana na bazie domowego zakwasu,...

  • Zupa z fasolki szparagowej

    Do zupy można też dodać szklankę zielonego groszku. A kto woli zupę gęściejszą, może wrzucić kilka pokrojonych młodych ziemniaków.

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Zupa z fasolką i wołowiną

    Przygotowanie: Obierz cebulę, imbir i czosnek. Cebulę i imbir pokrój na drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż kawałki wołowiny. Dodaj cebulę, imbir, czosnek i duś, aż mięso będzie miękkie. Wsyp curry i wlej bulion. Zagotuj. Marchew umyj, drobno pokrój i dołóż do zupy. Gotuj powoli przez 15 minut. Ciecierzycę odcedź na sitku i wrzuć do garnka razem...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    ...dokładnie umyj i osusz. Wyciśnij sok z cytryny. Przełóż wszystkie składniki do szklanki i zmiksuj. Porcja: 160 kcal. Lekkie zupy na obiad i kolację Z czego najlepsze? – Mniej kaloryczne będą na(...) łyżkę jogurtu, garść pestek słonecznika lub dyni, posypujemy natką lub kiełkami – gotowe! Jeśli ktoś woli zupy mięsne, nic nie stoi na przeszkodzie, by do gotowej zupy dodać pokrojone grillowane...

  • 23 maja 2009 na krakowskim Kazimierzu już po raz ósmy odbędzie się Festiwal Zupy. Serdecznie zapraszamy wszystkich Smakerowiczów! Jak co roku o miano Złotej, Srebrnej oraz Brązowej Łyżki bedą walczyć najznakomitsi profesjonalni restauratorzy oraz amatorzy. Po raz pierwszy zostanie przyznana nagroda na Najlepszą Zupę Tradycyjną- Złoty Kociołek. Każdy kto choć raz miał okazję uczestniczyć w festiwalu na pewno zna "placówkę"- zupę, którą gotuje się z produktów jakie można zakupić na Placu Nowym....