• Informacje na temat:

    zupa z zieloną fasolką

Przepisy na temat: zupa z zieloną fasolką
  • Zupa z fasolką szparagową

    Potas, wapń, fosfor to tylko niektóre składniki zawarte w fasoli. Wykorzystujmy ją w kuchni jak najczęściej, bo jest smaczna i zdrowa. Dzisiaj dodamy fasolkę szparagową do zupy.

  • Jesienna zupa jarzynowa

    Za oknem temperatury coraz niższe, a my szukamy sposobów, by się rozgrzać. W zimniejsze dni warto szczególnie ciepło pomyśleć o zupach – to sycący, a zarazem lekki i rozgrzewający posiłek.

  • Zupa minestrone

    ...makaron i cieciorkę. Gotuj, aż makaron będzie miękki (ok. 8 minut). Wrzuć opłukany szpinak. Przypraw. Po minucie zupa jest gotowa.

  • Zupa z fasoli

    Dzisiaj na obiad proponujemy zupę z fasoli. Gdy spróbujesz, wprowadzisz ją do swojego jadłospisu na stałe.

  • Zupa jarzynowa  z zasmażką

    Jarzynowa w nowej odsłonie

  • Zupa meksykańska

    Aromatyczna i pikantna.

  • Wiosenna zupa jarzynowa

    Pełna witamin.

  • Dania, które wzmocnią odporność

    Ekspresowa zupa dla malucha: 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 2 łyżeczki soczewicy garść fasolki szparagowej szczypta cukru brązowego garść świeżego...

  • ​Doskonały składnik diety

    Fasolka szparagowa ma wiele pożytecznych właściwości. W Polsce spotyka się jej dwie odmiany - żółtą i zieloną. Obie są bogate w witaminy i składniki mineralne. Do tego mają sporo zastosowań kulinarnych, świetnie wspierają odchudzanie oraz pozytywnie wpływają na przebieg ciąży.

  • W maju w zielone gramy

    Zupa minestrone z pesto Sposób przygotowania 1. Rozgrzej oliwę w rondlu i podsmaż na niej posiekane listki szałwii, rozgnieciony czosnek i pokrojonego pora. (3 minuty). Dodaj pokrojone(...) minut. Gotową tartę posyp resztą ziół.  *** #POMAGAMINTERIA Wolontariusze akcji Zupa na Plantach przed epidemią mogli wspierać osoby będące w kryzysie bezdomności między innymi organizując im...

Artykuły na temat: zupa z zieloną fasolką
  • Pyszna fasolka

    ...w temperaturze 180 st. C przez ok 20 minut. Podawać z pieczywem i pozostałym masłem. Schab z serkiem i fasolką szparagową Składniki na 6 porcji: 60 dag schabu, 20 dag mielonego białego sera(...). Mięso zwinąć i panierować w jajku i bułce tartej, smażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać z zielonymi sałatami i rzodkiewką. Sałatka z fasolką i pomidorkami Składniki: 40 dag fasolki...

  • Zielono na stole

    ...(w 100 gramach jedynie 20 kcal!) sprawiają, że są doskonałym posiłkiem, gdy chcemy utrzymać linię przed wakacjami. Zupa ziołowa z fasolką Składniki (4 porcje): 4 ziemniaki, cukinia, cebula, 200

  • Gęsta włoska zupa z pieczonymi warzywami, bardzo sycąca i rozgrzewająca (zwłaszcza zimą)

  • O zupach i cudach

    .... Najpierw była zupa, potem wynaleziono chleb. A dopiero później koło. Zupę można było zrobić ze wszystkiego, ale nierzadko trzeba ją było przyrządzić z czegokolwiek. W książce "Brewiarz śródziemnomorski(...), lecz smaku zupy, niestety, nie opiszę, bo jej nie jadłem, czego bardzo żałuję. Jednak ciekawi mnie, co to jest za "wszystko", które musi wyjść z kamieni, żeby zupa była dobra? Ile soli można z niego...

  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    ...w ciąży. Panie w stanie błogosławionym łączą je z czekoladą lub masłem orzechowym, a także miodem oraz musztardą. 24. Tradycyjna, uwielbiana przez Polaków, zupa ogórkowa powstaje na bazie mięsnego...

  • Barszcz ukraiński

    Klasyczna wersja ze świeżą kapustą i ziemniakami. Ta pożywna zupa zachwyca bogactwem smaku i dodaje energii w chłodne dni.

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    Chcesz schudnąć, ale przeraża cię wizja ciągłego pichcenia i liczenia kalorii? Mamy dla ciebie propozycję – część posiłków zastąp koktajlami lub zupami! Szybko przekonasz się, że to skuteczny i zdrowy sposób na szczupłą sylwetkę.

  • Jak przygotować zupę, by była smaczna i zdrowa?

  • Dziecko może pokochać warzywa!

    Skorzystaj z naszych rad, a twój smyk nie będzie się krzywił na widok dyni czy fasolki.

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

Wideo na temat: zupa z zieloną fasolką
  • Jak oczyścić organizm z nadmiaru cukru?

    - 74 procent produktów na półce sklepowej zawiera cukier - powiedziała w kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha. Jak oczyścić organizm z nadmiaru cukru? Blogerka przygotowała potrawy takie jak: młoda kapustka z suszonymi pomidorami, zupę rybną z pomidorami i fasolką szparagową oraz kotlety z boczniaków z zieloną sałatką.