• Informacje na temat:

    zupa z soczewicy z boczkiem

Przepisy na temat: zupa z soczewicy z boczkiem
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi

    Sposób przygotowania Boczek pokroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy. Następnie w dużym garnku podsmażamy startą marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę....

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy"

  • Zupa z soczewicą

    Składniki: 2 szklanki zielonej soczewicy 30 dag boczku wędzonego włoszczyzna czerwona cebula 2 łyżki oleju 2 ziela angielskie 3 liście laurowe majeranek szczypta kuminu sól pieprz Przygotowanie: 1. Soczewicę wypłucz, zalej 1,5 l wody, dodaj włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe, gotuj 10 minut. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną...

  • Gęsta i aromatyczna zupa z dyni i soczewicy, z czerwoną pastą curry i mleczkiem kokosowym

  • Dania z roślin strączkowych

    Daria Ładocha, specjalnie dla dzieci, przygotowała w "Dzień Dobry TVN" potrawy z roślin strączkowych: zupę jarzynową z bobem, ziemniakami i groszkiem, pastę z ciecierzycy z pieczoną cebulą i granatem, makaron z boczkiem i brokułami w sosie ze słodkiej śmietanki oraz kotlety z soczewicy. Blogerka kulinarna wyjaśniła także, co należy zrobić, aby te dania nie były zbyt wzdymające.

  • Sycąca i rozgrzewająca zupa na jesienne i zimowe popołudnia

  • Zimno? Mamy na to sposób - rozgrzewające dania z bakaliami

    ...organizmowi potrzebnej w tym czasie witaminy C, magnezu czy żelaza. Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi Sposób przygotowania Boczek pokroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy. Następnie...

  • Pożywna, wysokobiałkowa i smaczna zupa, a przy tym wyjątkowa łatwa do przyrządzenia. Bez mięsa w wersji dla wegetarian. A wzbogacona o smak pulpecików z mięsa wołowego zadowoli nie jedno podniebienie.

  • Rozgrzewające, gęste zupy

    .... 3. Podpieczone warzywa i jabłko włóż do garnka. Dodaj koncentrat, przyprawy. Wlej 5 szkl. wrzątku i gotuj 20 minut. Wyjmij por i papryczki. Dodaj 2/3 soczewicy i zmiksuj na krem.  4. Zupę przelej do kokilek lub talerzy. Na wierzchu rozłóż po porcji odłożonej soczewicy, udekoruj kleksem z jogurtu i plasterkami papryczki. Podaj z pulpecikami nabitymi na patyczki. Barszcz z kaczką...

  • Zupa wegetariańska z zielonej soczewicy z nutą bazylii.

Artykuły na temat: zupa z soczewicy z boczkiem
  • Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym

    Idealna zupa na rodzinny obiad.

  • Zupa z brązowej soczewicy

    Pożywna i zdrowa zupa na jesienne chłody.

  • Zupa marchewkowa

    Skład na 4 porcje: 0,8 kg młodej marchewki, 2 l bulionu warzywnego, 2 średniej wielkości cebule, 200 g wędzonego schabu lub boczku, pół papryczki chili, 200 g czerwonej soczewicy, por, pół pęczka(...) oleju i wrzucamy do zupy ok. 5 minut przed końcem gotowania. Doprawiamy pieprzem i solą. Zupę porcjujemy do miseczek. Powinna być gęsta, z dużą ilością marchewki, soczewicy i wędzonki.

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Sycące zupy na chłodne dni

    .... Podgrzewaj, wciąż mieszając, aż zupa piwna zacznie gęstnieć. 3. Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni lub podpiecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120° C. 4. Gotową zupę piwną(...), czarnego pieprzu i ziela angielskiego, suszony grzybek (podgrzybek lub prawdziwek), łyżeczka majeranku, sól, pieprz, ostra papryka, 4 łyżki gotowanej soczewicy Przygotowanie: 1. Fasolę namocz w garnku...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego(...) soczewicy zielonej • 40 dag kiełbasy (takiej do smażenia, np. zwyczajnej lub podwawelskiej) • 15 dag surowego boczku wędzonego • 4 twarde gruszki • średnia cebula • duży pęczek włoszczyzny bez kapusty...