• Informacje na temat:

    zupa z serow topionych

Przepisy na temat: zupa z serow topionych
  • Zupa serowa

    Smakuje dzieciom i dorosłym. Właściwie to zupa podwójnie serowa - do jej przygotowania należy wykorzystać ser żółty i serki topione.

  • Kremowa zupa ziemniaczana

    Zupa ziemniaczana z dodatkiem serka topionego i sera żółtego to danie proste, ale niebywale smaczne. Warto się o tym przekonać.

  • Zupa z serem pleśniowym

    ..., by zupa nie przywarła do dna,10 minut. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę zahartowaną kilkoma łyżkami gorącej zupy. 3. Zupę wlej do miseczek, udekoruj plasterkami kalarepy, kostkami sera i startym...

  • Ser halloumi – cypryjski przysmak na polskim stole

    ...typu krem, szczególnie brokułowej i pomidorowej. Wystarczy pokroić go w drobna kostkę i wrzucić do miseczek do których później wlejemy gorącą zupę. Z serem halloumi zwykła zupa będzie smakowała wybornie...

  • Zupa serowa z porem

    Delikatna, kremowa zupa...

  • Zupa kalafiorowa z serem

    Kalafiorowa w nowej odsłonie.

  • Serowa zupa krem

    Niezwykle kremowa i sycąca zupa.

  • Zupa piwna „caseata”

    Choć piwo z zamierzchłych czasów całkowicie różniło się od tego, które obecnie znajdziemy na sklepowych półkach, do stworzenia zupy piwnej możemy zastosować zamienniki, które pozwolą nam przygotować zupę bardzo podobną do dawnej caseaty. Jeżeli więc zdecydujemy się na odtworzenie przepisu z XIV wieku, bez obaw możemy użyć piwa pszenicznego, niepasteryzowanego i mętnego.

  • Zupa serowo - brokułowa

    Smakuje świetnie z grzankami.

  • Zupa z czerwonej fasoli i soczewicy z tostami z manchego

    Oto francuska zupa cebulowa przekształcona w pełny posiłek!

Artykuły na temat: zupa z serow topionych
  • Zupa serowa z żeberkami

    Soczyste i aromatyczne. Pieczone, gotowane lub z grilla. Żeberka to jedno z naszych ulubionych mięs- wypróbuj je w ciekawej wersji z zupą serową!

  • Wyrusz w kulinarną podróż  z nową linią zup Kuchnia Świata WINIARY!

    .... Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY – smakowita mieszanka camembert i parmezanu, która przeniesie Cię do światowej stolicy serów. Idealnie dobrana kompozycja składników i przypraw(...) Cebulowa francuska Kuchnia Świata WINIARY – 1,80 zł Zupa Tajska Kuchnia Świata WINIARY (60g) – 1,80 zł   Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY – 1,80 zł Rosół Chiński...

  • Włoska zupa serowa

    Migdały zrumienić na suchej patelni. Szynkę pokroić, podsmażyć na chrupko na oliwie, osączyć z tłuszczu. Dymkę pokroić ukośnie. W garnku rozgrzać masło,...

  • Zupa serowo-porowa z szynką

    Pory pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić pory, chwilę je dusić. Potem zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem. Gdy bulion zawrze,...

  • ...  Zupa serowo-dyniowa     Póki co samotny wywar gotować ok. 15 min. wraz z umytymi, obranymi i pokrojonymi warzywami  - tj. ziemniaki, marchewka, dynia, czosnek, cebula, por. Czynić tak do momentu,  gdy warzywa będą miękkie. Warzywa pozbawione wywaru, schłodzić odrobinę i zmiksować na gładką masę, którą trzeba ubogacić na powrót wrzącym wywarem. W wywarze zaś zdążył się już...

  • Pora na pora

    ...na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora...

  • Po francusku, czyli z umiarem

    ...drobno płatki i orzechy (ja korzystam z małego robota kuchennego). Wsyp do masy jogurtowej i starannie wymieszaj. Krem należy spożyć od razu. Zupa z porów Składniki: 1 kg porów Umyj pory...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Talerz pożywnej i smacznej zupy

    Z pierożkami, grzankami, mięsną lub rybną wkładką – zimowa zupa powinna szybko rozgrzać i nasycić.

  • krem z cukini

    Bedąc na obiedzie w jednej z Nałęczowskich restauracji, skosztowałam czegos dla mnie zupełnie nowego-zupa krem z cukini, cos pysznego, wracając do domu po drodze narzeczony kupił blender i tak sie zaczeła maja miłosc do kremow.......