• Informacje na temat:

    zupa z rzodkiewki czerwonej

Przepisy na temat: zupa z rzodkiewki czerwonej
  • Szczypiorkowo-rzodkiewkowa

    Składniki dla 4 osób: Zupa: kilka pęczków szczypiorku pęczek rzodkiewki 500 ml bulionu warzywnego 3 cebule 30 dag piersi kurczaka śmietankowy serek topiony 4 łyżki śmietany kremówki olej do smażenia sól pieprz  Marynata: pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki pół łyżeczki curry łyżka oleju sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Patyczki...

  • Zupy wiosenne

    ...duży pęczek rzodkiewki kilka serków topionych śmietankowych 150 ml śmietany cebula natka pietruszki 2 łyżeczki masła olej 2 łyżki oliwy szczypta gałki muszkatołowej listek(...) rzodkiewki i serki topione. Gotuj około 10 minut. 2. Do śmietany wlej kilka łyżeczek wywaru z zupy, dokładnie wymieszaj, by się nie zwarzyła. Dodaj do zupy, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i gałką, gotuj...

  • Smakowite dania z ryżem

    ...wystudzenia. Twarożek wymieszaj z jogurtem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rzodkiewki i jabłko umyj, osusz, pokrój w słupki. Szczypiorek opłucz, posiekaj. Odłóż trochę kawałeczków jabłka oraz...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...makaron, ryż lub kasza z dodatkiem mięsa, wędliny, ryb, warzyw. Nasza propozycja: Tosty • 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego • 2 jajka • 2 łyżki kiełków rzodkiewki • 5-8 pomidorków koktajlowych • 2 łyżki masła Pieczywo zapiecz w tosterze. Na łyżce masła usmaż jajecznicę z dwóch jajek. Pod koniec smażenia dodaj do dania dwie łyżki kiełków rzodkiewki...

  • Natura i tradycja na talerzu

    Nie jesteś miłośniczką fast foodów i jedzenia w biegu? To świetnie! Spróbuj zrobić krok dalej i zacznij prowadzić zdrową kuchnię. Na tej zmianie skorzysta nie tylko twoje dziecko!

  • Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest.

Artykuły na temat: zupa z rzodkiewki czerwonej
  • Zupa dla ochłody

    Gazpacho Składniki na 4 porcje: 1 kg dojrzałych pomidorów, 30 dag ogórków, 1 strąk żółtej papryki, 1/4 strąka czerwonej papryki, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, 2 kromki chleba pszennego, 2 łyżki octu(...). Dopraw do smaku solą. Wstaw do lodówki na ok. 60 min. Chłodnik przelej na talerze lub miseczki, każdą porcję posyp mieloną papryką. Rada: Do chłodnika możesz dodać rzodkiewki pokrojone na cienkie...

  • Dieta czerwona

    ...śniadanie : szklanka soku z różowych grapefruitów przyprawionego pieprzem, solą i kroplą oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dzień pierwszy Obiad : zupa z dyni, warzywa (marchewka, czerwona kapusta ugotowana na parze, pomidor, kawałek rzepy, papryki, 1-2 rzodkiewki, łyżeczka oliwy). Kolacja : 1 szklanka soku z porzeczek i malin, sałatka z arbuza, 1 szklanka świeżego soku z pomarańczy...

  • No to klopsik!

    Klopsiki z warzywami Składniki na 4-5 porcji: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego, 2 cebule, po 1 strąku żółtej i czerwonej papryki, 1 średnia marchewka, 2 ząbki czosnku, 3-4 łyżki bułki tartej(...) brukselkę i duś całość 15 minut. Podawaj z ryżem lub świeżym pieczywem. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 440 kilokalorii Tajska zupa ryżowa Składniki na 4 porcje: Na zupę: 6 skrzydełek, 1 cebula...

  • A na talerzu maj

    Zazieleniło się w warzywniakach. W miskach stoją na baczność szparagi, a w skrzynkach polegują młode marchewki i rzodkiewki. Szklarniowe, ale co tam, stęskniliśmy się za nimi i chcemy je jeść! Jak podawać młodą zieleninę?

  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Składniki dobre dla krwi

    ...lubisz natki, zastąp ją równie wartościowymikiełkami, np. rzodkiewki, lucerny, brokułów. 4. Sok z buraków: pobudzi produkcję czerwonych krwinek, wspomoże układ krwionośny Buraki zawierają...

  • Co jeść na kolację, by schudnąć?

    ...pieczywa chrupkiego. Kanapki z twarogiem Składniki: 2 kromki razowego chleba, 50 g twarogu, 2–4 rzodkiewki, szczypiorek lub kiełki Sposób przygotowania: Kromki razowego pieczywa posmaruj(...), 4 pomidorki, 1/2 ogórka, 1/2 czerwonej papryki, po łyżce octu balsamicznego i oliwy, 1/2 limonki Sposób przygotowania: Na talerz wyłóż łososia, przekrojone pomidorki, plastry ogórka i papryki. Polej...

  • Gdzie szukać potasu?

    Zasada numer jeden, im jakiś produkt jest uboższy w tłuszcze, tym więcej zawiera potasu.

  • Co jeść, by dostarczać dużo błonnika?

    ...wchłania wodę i pęcznieje w żołądku, a nierozpuszczalny działa jak miotła i eliminuje resztki zalegające w jelitach. Śniadanie Sałatka z pomidorów, czerwonej papryki, bakłażana i dyni, gruboziarniste(...) albo kanapka z wędzoną makrelą i natką pietruszki, woda z cytryną. Obiad Gazpacho, klopsy cielęce, ziemniaki z wody i marchewka, kompot albo zupa z białych warzyw, potrawka z kurczaka z koperkiem...

  • Alergia - jak z nią żyć?

    Nie jesteś przeziębiona, ale ciągle cieknie ci z nosa i oczy masz czerwone jak królik. To mogą być właśnie objawy alergii. Uczulić można się na wiele rzeczy i to w każdym wieku.