• Informacje na temat:

    zupa z ryb ucha

Przepisy na temat: zupa z ryb ucha
  • Zupa rybna "Ucha"

    Składniki na 10 porcji: - 1 kg karpia, lina lub szczupaka, - 1 kg płoci, okoni lub karasi, - liść laurowy, ziarenka pieprzu, - 3 cebule, pietruszka, seler, - ziele angielskie, 1/2 cytryny, - łyżka natki, szklanka białego wytrawnego wina, marchew Przygotowanie: 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej...

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...główka to porcja dla jednej osoby. Dlatego do smażenia czy pieczenia lepiej wybierać duże główki, a do jedzenia na surowo - małe. Pak choi można jeść na ciepło jako zieloną jarzynę do mięs i ryb (np(...) ręką, by puściła sok. Jeśli kapusta jest sucha, wlewa się 1/5 szkl. wody. Można dodać warzywa twarde (np. marchew, kalarepę, cebulę) starte na tarce o dużych oczkach. Kapusta pak choi wzbogaci smak...

Artykuły na temat: zupa z ryb ucha
  • Kuchnia rosyjska

    ...w plasterki, oliwki odsączyć. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać: mięso, kiełbasę, szynkę, plasterki cytryny i oliwki. Doprawić solą i pieprzem.  Zupa rybna "Ucha" Składniki: 1 kg karpia, lina lub szczupaka 1 kg płoci, okoni lub karasi liść laurowy, ziarenka pieprzu 3 cebule, pietruszka, seler ziele angielskie, 1/2 cytryny łyżka natki, szklanka białego wytrawnego wina...