• Informacje na temat:

    zupa z pora z łososiem

Przepisy na temat: zupa z pora z łososiem
  • Zupa rybna

    Bardzo smaczna i sycąca.

  • Delikatna w smaku

  • Fińska zupa łososiowa

    Z kremowym serkiem topionym. Pyszna!

  • Bardzo smaczna i syta, zupa z porów gotowana na rosole drobiowym. Polecam :)

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    ...  Kremowa zapiekanka z łososiem Składniki: pęczek zielonej cebulki 300 g śmietany 4 jaja sól, pieprz 600 g filetu z łososia bez skóry pęczek koperku 100 g sera Cheddar(...) Jedna porcja zawiera: 3100 kJ/740 kcal     Łosoś na warzywach z kuskusem Składniki na 4 porcje: 500 g pora 300 g marchewki 4 gałązki tymianku pół...

  • najlepsza zupa jaką do tej pory jadłam i robiłam

  • Składniki: 600 g łososia surowego, cytryna, 500 g krewetek, świeży imbir, 4 - 5 świeżych mandarynek, opakowanie tartej papryczki chili, 2 świeże papryczki chili, sól, pieprz, kiełki słonecznika , makaron sojowy, sos sojowy, sos ostrygowy i ocet ryżowy, marchew, por, seler naciowy.

  • Propozycja na lekką, pożywną i bardzo smakowitą zupę warzywną z kawałkami łososia. Całość otula delikatna nuta cytrynowa oraz świeżość zielonego koperku. Serdecznie polecam :)

  • Lekkie kartoflanki

    ...z łososiem Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki i  włoszczyznę obierz, umyj, pokrój. Łososia umyj, skrop sokiem z  cytryny. Warzywa i masło włóż do garnka, dodaj listek, ziele i  ziarenka pieprzu, gotuj(...) kartoflanki z łososiem to dobry sposób, by złagodzić problemy z zasypianiem. Łosoś jest bowiem bogatym źródłem  witaminy B6, która bierze udział w powstawaniu  melatoniny, zwanej hormonem snu. Szanse na...

  • Powrót nad morze. Pyszna i rozgrzewająca zupa zachwyci Wasze kubki smakowe.

Artykuły na temat: zupa z pora z łososiem
  • Zupa z łososiem

    Przygotowanie: 1. Rozgrzej w garnku olej. Obierz seler, marchew i pietruszkę. Oczyść por (do zupy będzie potrzebna tylko biała część). Umyj i pokrój warzywa...

  • Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość. Fot. materiały prasowe Składniki (10 porcji): · 5 jajek · 50 g łososia wędzonego · 1 łyżka jogurtu greckiego · 1 łyżeczka majonezu ·...

  • Krem z pora z wędzonym łososiem

    Przygotowanie: 1. Pory dokładnie oczyść. Odłóż zielone części, a białe pokrój w grube plastry. Ziemniaki obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. ...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pory na 4 sposoby

    ...minut. Zupa z porów Ziemniaki obrać, pory i ziemniaki pokroić na kawałki, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.  Wlać wino i bulion, gotować 10-15 minut pod przykryciem. Zupę zmiksować. Dodać śmietanę i parmezan, doprawić solą, cukrem i pieprzem.  Podawać z łososiem (pokrojonym w paski) i koperkiem.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Pora na pora

    ...na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora(...)Najlepsze pory kupisz od lipca do połowy lutego. Delikatniejsze w smaku są części białe, zielone - bardziej aromatyczne. Warto jest pora! Obniża poziom złego cholesterolu, dobrze wpływa na układ...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Klasyka francuskiej kuchni - krem z pora i z ziemniakow

    ...g wedzonego lososia. Polowe zmiksowalam z zupa, polowe pocielam na paski i ulozylam na wierzchu. Do tego zostawilam sobie kawalek pora. Pocielam go na dlugie paski i podsmazylam na lyzce oliwy, tak by(...)To chyba jedna z najbardziej znanych zup we Francji, hit kazdej zimy, choc o zimie trudo tutaj mowic, mamy wciaz slonce, czasem przelotny deszcz i 18°C na termometrze. Ta zupa jest tak prosta...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...