• Informacje na temat:

    zupa z mięsem mielonym i pieczarkami

Przepisy na temat: zupa z mięsem mielonym i pieczarkami
  • Zupa meksykańska

    Szybka w przygotowaniu i dzięki zawartości mięsnych pulpecików naprawdę wyjątkowo sycąca.

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

  • ​Zupa pieczarkowa z klopsami

    Ciekawe połączenie.

  • Prosta, ale smaczna zupa z mięsem mielonym. Klika składników i mamy obiad. Zupa treściwa i rozgrzewająca, a tylko o tym marzę w zimowe popołudnia.

  • Zupa z wołowiną

    Może zastąpić dwudaniowy obiad.

  • Ta zupa bardzo przypadła mojej rodzinie do gustu, szybka w przygotowaniu, pożywna, pyszna i rozgrzewająca. Polecam podawać z grzankami, bagietką lub domowym pieczywem, u mnie niestety ta opcja dla chłopaków nigdy się nie sprawdza i muszę gotować zawsze osobno ziemniaki, na drugi dzień jest jeszcze lepsza.

  • Meksykańskie danie jednogarnkowe

    Gęsta zupa z mięsnymi pulpetami jest tak sycąca i treściwa, że z powodzeniem zastąpi dwa dania obiadowe. Powstaje niewielkim nakładem pracy - a to też jest ważne, szczególnie jeśli nie chcemy spędzić w kuchni całego dnia.

  • Fajny pomysł na jesienną zupę jednogarnkową. Zupa jest rozgrzewająca i przede wszystkim bardzo sycąca.

  • Zupa pizza - przysłała Olga

    1 słoiczek koncentratu pomidorowego, kostka bulionu, śmietana gęsta, 30 dag pieczarek, 5 kropli tabasco, duża cebula, 3 topione serki, 400 g mielonego mięsa, kawałek margaryny.

  • Miała być zupa gołąbkowa... Po przeglądzie zapasów w spiżarni ryż i kapustę zastąpiłam warzywami korzennymi i powstała zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego:) Równie smaczna i pożywna co gołąbkowa:)

Artykuły na temat: zupa z mięsem mielonym i pieczarkami
  • Gorąca zupa to jest to!

    Idealnie doprawione, na ostro lub łagodnie, po jarsku, z mięsem i grzybami!

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    ...z gęstymi, ostrymi dipami i sałatkami. Przygotowanie: 30 min Porcja: 350 kilokalorii Zupa pieczarkowa z klopsami Składniki na 4 porcje: 30 dag mięsa mielonego z indyka, 20 dag pieczarek, marchewka...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Chleb nasz powszedni

    ...smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerujcukinię. 3. Na pergamin wyłóż połowę masy mięsnej, ułóż nafaszerowaną cukinię, przykryj pozostałym mięsem, zawiń(...). Przygotowanie (bez czasu pieczenia): 40 minut Porcja: 395 kalorii Zupa chlebowa z razowca Składniki na 4 porcje: Na wywar: 30 dag wołowiny na rosół (np. antrykot, pręga), 2 cebule, 2 marchewki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Dwa w jednym

    ...posypane natką pietruszki. Zupa kurczakowo-porowa (dla 6 osób) Czas przygotowania: 3,5-9 godzin Poziom trudności: Składniki: 1 oczyszczony i umyty kurczak zagrodowy (ok. 1,5 kg), 2 ząbki...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

Wideo na temat: zupa z mięsem mielonym i pieczarkami
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw - cebuli, pietruszki i pomidorów. W kilkanaście minut przygotujecie przepyszny podwieczorek,...

  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw - cebuli, pietruszki i pomidorów. W kilkanaście minut przygotujecie przepyszny podwieczorek,...