• Informacje na temat:

    zupa z czerwonej papryki

Przepisy na temat: zupa z czerwonej papryki
  • Zupa z czerwonej fasoli

    Składniki: 25 dag czerwonej fasoli 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 3 łyżki smalcu 1 cebula 2 łyżki mąki 1-2 łyżeczki mielonej papryki przecier pomidorowy 10 dag kwaśnej śmietany 2 proc. 2 ząbki czosnku, chili sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziarna czerwonej fasoli namocz. Najlepiej pozostaw je w naczyniu z wodą na całą noc. Następnego dnia zalej...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa z czerwonej soczewicy i papryki"

  • Zupa gulaszowa z grilowaną papryką

    ...gulaszową. Co potrzebujemy? 300-400 g wołowiny gulaszowej 1 łyżka mąki pszennej 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera naciowego 2 cebule 2 papryki czerwona puszka fasoli czerwonej 1 papryczka chilli 1l...

  • Przepis który dzisiaj Wam pokażę, to zupa krem z czerwonej papryki z dodatkiem grzanek, u mnie serowych. Wszystko razem pysznie smakuje i jak na taką pogodę jest wręcz idealna

  • Zupa gulaszowa

    ...zupy można dodać pokrojony i podsmażony boczek wędzony, szczyptę ostrej papryki, chilli i odrobinę czuszki. Dzięki temu powstanie ostra zupa węgierska, którą można podawać z chipsami lub razowym(...)Składniki: 40 dag łopatki wieprzowej cebula 5 ogórków kiszonych puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy czerwona papryka 3 łyżki oleju natka pietruszki łyżka koncentratu...

  • Okres jesienno - zimowy to najlepsza pora na zupy. Dlatego codziennie eksperymentuje i wymyślam coś nowego, rozgrzewającego. Tym razem wymyśliłam sobie zupę z dodatkiem czerwonej soczewicy, którą tak bardzo lubię.

  • Krem z czerwonych warzyw z aioli

    Czerwień to ognisty kolor, który dodaje energii i pobudza do działania. Ta zasada sprawdza się również na talerzu. Nowość marki PROSTE HISTORIE, czyli Zupa Krem z czerwonych warzyw, to rozgrzewająca i pyszna propozycja na smaczny, domowy obiad.

  • Przepyszna sycąca i aromatyczna zupa krem z soczewicy - przepis kuchni tureckiej - w oryginale zwana mercimek corbasi. Wypróbujcie koniecznie :)

  • Zupa z soczewicą

    Składniki: szklanka czerwonej soczewicy włoszczyzna 2 czerwone papryki 2 łyżeczki masła klarowanego 2 cebule ząbek czosnku łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki curry pół łyżeczki chili 2 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe łyżka koncentratu pomidorowego 3 ziela angielskie sól pieprz Przygotowanie: 1. Włoszczyznę obierz, paprykę pokrój, soczewicę...

  • Po prostu boska. Nic dodać, nic ująć. Pieczona papryka jest rewelacyjna sama w sobie.

Artykuły na temat: zupa z czerwonej papryki
  • Papryka kusi

    Zupa cygańska Składniki na 3-4 porcje: 3 marchewki, 1 pietruszka, 4 ziemniaki, 1 por, po 1 strąku czerwonej i zielonej papryki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 25 dag wędzonego boczku, 2 l bulionu, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 3/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól, pieprz. Ponadto:  po 1/4 strąka czerwonej...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Zupa gulaszowa

    ..., posiekane czerwone papryki, obrane ze skórki pomidory i seler naciowy. Wlej resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.  3. Z zupy wyjmij seler naciowy. Dopraw do smaku papryką, solą...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Rozgrzewająca i sycąca zupa, która zastąpi drugie danie.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Zupa dla ochłody

    Gazpacho Składniki na 4 porcje: 1 kg dojrzałych pomidorów, 30 dag ogórków, 1 strąk żółtej papryki, 1/4 strąka czerwonej papryki, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, 2 kromki chleba pszennego, 2 łyżki octu(...), 2 dojrzałe awokado, 1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli, 1 limonka, 1 ząbek czosnku, 15 dag jogurtu naturalnego, 50 dag kefiru lub maślanki, 5-6 listków świeżej bazylii, sól, świeżo mielony...

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Zupa gulaszowa

    ...1. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.  2. Wołowinę pokrój w grubą kostkę. Podsmaż na oleju, aż się zrumieni, mieszając podlewaj bulionem. Następnie wlej tyle bulionu, aby mięso było ledwie zakryte. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu. Gdy wołowina będzie miękka, dodaj pokrojoną w plasterki papryczkę chili, posiekane czerwone papryki...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

Zdjęcia na temat: zupa z czerwonej papryki
Wideo na temat: zupa z czerwonej papryki
  • "Szybka, zdrowa, pożywna". Tania kuchnia Darii Ładochy

    Daria Ładocha opowiedziała w "Dzień Dobry TVN" o nowym cyklu "Tanie gotowanie". - Szybka zdrowa, pożywna kuchnia - powiedziała blogerka kulinarna. Ładocha przygotowała też m.in. zupę krem z czerwonych papryk i kukurydzy oraz wyjaśniła, jak ugotować kukurydzę.(Dzień Dobry TVN)