• Informacje na temat:

    zupa wisniowa

Przepisy na temat: zupa wisniowa
  • Zupa wiśniowa

    Sposób przygotowania 1. Wiśnie zalej wodą, dodaj cynamon i goździki. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dopraw zupę cukrem, solą i sokiem z cytryny. Przestudź, a następnie wyjmij cynamon i goździki.  2. Dodaj jogurt i śmietanę, dobrze wymieszaj. Wrzuć kilka surowych wiśni. Udekoruj listkami mięty. Jeśli chcesz, by zupa była bardziej sycąca, podaj ją z makaronem 

  • Zupa wiśniowa

    Przygotowanie: 1. Wiśnie wydryluj i zalej wodą. Dodaj cynamon i goździki, gotuj, aż wiśnie się rozpadną. 2. W międzyczasie przygotuj makaron ryżowy. 3. Jeśli zupa będzie za kwaśna, dodaj daktyl.  Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury  

  • Pyszny, niedzielny obiad

    Pożywne i smaczne propozycje na sycący obiad dla całej rodziny!

  • Szwajcarskie smaki

    ...zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...

Artykuły na temat: zupa wisniowa
  • Zupa wiśniowa ze śmietaną

    W upalne dni chłodnik smakuje najlepiej. Polecamy przepis na zupę z wiśni, popularną szczególnie na Węgrzech.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Zupa wiśniowa z goździkami i cynamonem

    Brzmi nieprawdopodobnie? A jednak! Ta słodka zupa będzie ciekawą odskocznią od obiadowej rutyny. Sprawdzi się idealnie także jako deser.

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Zupa wiśniowa z goździkami i cynamonem

    Pełna owoców.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Co jeść, aby ulżyć w dnie moczanowej?

    ..., kawa zbożowa albo dwa jajka na miękko, grahamka, sałatka z pomidorów i bazylii, herbata owocowa. Drugie śniadanie Dwa ciastka owsiane, miseczka czereśni, herbata owocowa. Obiad Zupa ziemniaczana bez mięsa z chudym jogurtem, potrawka z kurczaka w sosie warzywnym, kasza pęczak i mizeria, kompot wiśniowy albo zupa kalafiorowa z koperkiem, ziemniaki z wody, schab gotowany w sosie ze śliwkami...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Co jeść, żeby uniknąć zajadów i pękania ust

    Śniadanie  Omlet z pomidorami i natką, 2 kromki razowca z masłem, kawa zbożowa albo owsianka z jabłkiem i cynamonem, kawa.  Drugie śniadanie  Suflet czekoladowy, herbata wiśniowa albo kanapka z serem dojrzewającym, wędliną, sałatą i pomidorem, woda z limonką.  Obiad  Grochówka, klopsy cielęce, kasza, surówka z marchwi i selera, kompot jabłkowy albo zupa brokułowa, ziemniaki, rolada wołowa...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...