• Informacje na temat:

    zupa węgierska z wołowiny

Przepisy na temat: zupa węgierska z wołowiny
  • Węgierska zupa gulaszowa

    Składniki na 6 porcji: - 60 dag wołowiny, - 40 dag ziemniaków, - 1 marchewka, - pół małego selera, - 1 pietruszka, - pół strąka żółtej papryki, - 2 cebule, - 1,5 litra wody, - 3 łyżki kwaśnej śmietany, - 1 ząbek czosnku, - 1 łyżeczka słodkiej papryki, - 1 łyżka mąki, - 1 łyżka koncentratu pomidorowego, - 3 łyżki oliwy, - 3 listki laurowe, - kilka ziarenek pieprzu, - sól...

  • Wypróbowany przepis na "Zupa węgierska"

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...papryką, ciorba de perişoare - z klopsikami, ciorba ţaraneasca - "zupa chłopska" z wielu warzyw i wołowiny, ciorba de potroace - rosół drobiowy z dużą ilością kwaśnicy, znany z dobroczynnych właściwości(...) w okresie świąt Bożego Narodzenia jest piftie - bardzo smaczna galaretowa wieprzowa zupa z czosnkiem. Wegetarianie mogą spróbować ciorby de legume - zupy jarzynowej. Pięciogwiazdkowe sarma Choć...

  • Smaczny pomysł na "Zupa węgierska"

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...  Węgierska zupa gulaszowa Składniki: 400 g wołowiny 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 pomidory po jednej czerwonej i żółtej papryce 1 łyżka sklarowanego masła 2 łyżki koncentratu...

  • Tak naprawdę, to oryginalny węgierski gulasz różni się od znanej w Polsce pod tą nazwą potrawy. Węgierski oryginał to gęsta, zawiesista, pikantna zupa składająca się z mięsa, ziemniaków, papryki i pomidorów. I nie stanowi dodatku do kaszy czy ziemniaków, ale jest potrawą samą w sobie. Jednym słowem - węgierski eintopf.

  • Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"

  • Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"

  • W sezonie jesienno-zimowym na obiad często przygotowuję takie właśnie zupy- gęste, sycące i ostre. Działają one bardzo rozgrzewająco. Zupa węgierska inaczej nazywana jest zupą gulaszową lub bograczem.

  • Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa na jesienną chandrę.

Artykuły na temat: zupa węgierska z wołowiny
  • Węgierska zupa gulaszowa

    Rozgrzewająca i sycąca zupa, która zastąpi drugie danie.

  • Na rozgrzewkę

    Składniki (4 porcje): - 80 dag wołowiny - 3-4 łyżki smalcu - 2 duże cebule - 2-3 ząbki czosnku - 2 strąki papryki - 2 pomidory - 1/2 kg ziemniaków - kieliszek czerwonego wina. - czuszka - szklanka(...)-45 dag wołowiny - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 2 papryki - 2 łyżki oliwy - litr bulionu wołowego - łyżeczka tymianku - łyżka ostrej papryki - puszka pomidorów -puszka czerwonej fasoli - sól, pieprz...

  • Dobieramy menu weselne

    ...przygotowanych z wołowiny. Nie chcąc stawiać naszych gości oraz siebie w kłopotliwej sytuacji, przy układaniu menu uwzględniamy wyznawane przez zaproszonych gości zasady. Kolejność dań Układając menu, kierujmy się powszechnie obowiązująca kolejnością, w jakiej spożywamy poszczególne dania: 1) przystawka, 2) zupa, 3) danie mięsne, 4) deser, 5) owoce, 6) kawa. Liczba podanych dań zależna jest od...

  • Z jednego garnka

    ...(które już miękkie wyjmujemy, kroimy na kawałki i ponownie wrzucamy do garnka). Przygotowanie takiego dania wymaga czasu, bo zupa gotuje się powoli. Gdy do potrawy dodamy więcej mięsa, otrzymamy(...) dania są kaloryczne, ale nie jadamy ich codziennie! Gulasz wołowy z cukinia Składniki na 4 porcje: 75 dag wołowiny na gulasz,  75 dag cukinii, 10 dag kurek, 25 dag cebuli, 7,5 dag wędzonego boczku...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego(...), posypane posiekaną kolendrą. Jarzynowa z wkładką Składniki: • 1 kg wołowiny rosołowej (np. przedniej krzyżowej, szpondra lub rostbefu) • 50 dag drobnego makaronu (najlepiej typu gruba zacierka...