• Informacje na temat:

    zupa szczawiowa na maśle

Przepisy na temat: zupa szczawiowa na maśle
  • Zupa szczawiowa z jajkami w koszulce

    ... Przygotowanie:  Z liści szpinaku odłamać ogonki.  Ziemniaki obrać pokroić na małe kawałki, szczypior drobno pokroić, szalotki pokroić w kostkę. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szczypior i ogonki...

  • 3 pyszne dania z jajkiem w koszulce

    Zupa szczawiowa z jajkami w koszulce  Składniki: pęczek szczawiu (ok. 150 g) 4 średniej wielkości ziemniaki (po ok. 100 g) pęczek zielonej cebulki (ok. 200 g) 2 szalotki łyżka(...) na maśle, dodać szczypior i ogonki liści szczawiu, wszystko razem przesmażyć i wlać bulion. Dodac ziemniaki i gotować 20 minut. Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. ¾ liści szczawiu...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...po maśle. Tak jak na przykład dzisiaj. Rano uzgodniłyśmy, że mama zrobi flaczki dla całej rodziny, a ja zrewanżuję się schabowymi roladkami i faworkami na deser. W ich przygotowaniu asystował mi...

Artykuły na temat: zupa szczawiowa na maśle
  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Ta zupa ma wyjątkowo piękny kolor nasyconej zieleni. Jej smak mieści się gdzieś pomiędzy szczawiową a szpinakową, z tym że od tej pierwszej jest mniej kwaśna, a od drugiej bardziej pikantna.

  • Rewolucja na talerzu

    ...jak ten z 27 kwietnia nie trzeba wydać i dziesięciu złotych? Sama zobacz: "Zupa zwana à la Julienne , sztuka mięsa z sosem grzybowym, szpinak z omletem, kapłon z melonem w occie". - Porachuj sobie(...) (żadne święto, zwykły dzień, jeśli się nie liczy nocy kupalnej, która przypada właśnie wtedy), następny dzień przeżyłabym chyba tylko o wodzie. "Zupa zwana nic z marengami, pieczeń huzarska...

  • Pora na dania z pora

    Jasnozielone i białe części 3 - 4 porów kroimy w talarki. Podsmażamy (do miękkości) na maśle - na małym ogniu, od czasu do czasu należy je zamieszać. Przyprawiamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy(...) pieczeniowy, podgrzać. 4. Ugotowane knedle wyjąć łyżką cedzakową. Przełożyć na półmisek. Polać sosem serowo-porowym. Posypać natką pietruszki. Zupa porowa z mięsną wkładką Składniki na 4 porcje: 50 dag...