• Informacje na temat:

    zupa rybna z drobnych ryb

Przepisy na temat: zupa rybna z drobnych ryb
  • Zupa rybna "Ucha"

    Składniki na 10 porcji: - 1 kg karpia, lina lub szczupaka, - 1 kg płoci, okoni lub karasi, - liść laurowy, ziarenka pieprzu, - 3 cebule, pietruszka, seler, - ziele angielskie, 1/2 cytryny, - łyżka natki, szklanka białego wytrawnego wina, marchew Przygotowanie: 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej...

  • Jak rozgrzać się zimą

    ...gotowania zupy. 4. Aby zupa z rybą miała oryginalny smak, dodaj do zupy kilka łyżek sosu rybnego lub odrobinę jasnego sosu sojowego. Wywar rybnowarzywny możesz zamrozić i wykorzystać później. 5. Zupa(...)1. Zupę z łososia możesz przygotować na wywarze rybno-warzywnym. Zrób go z warzyw i z kawałków ryb, a nawet ich głów i szkieletów. Po ugotowaniu wywar przecedź przez bardzo drobne sito. 2. Jeśli...

Artykuły na temat: zupa rybna z drobnych ryb
  • Kuchnia rosyjska

    ...w plasterki, oliwki odsączyć. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać: mięso, kiełbasę, szynkę, plasterki cytryny i oliwki. Doprawić solą i pieprzem.  Zupa rybna "Ucha" Składniki(...), marchew 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś; im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej) i gotować około 30 min. Przecedzić. Do wywaru włożyć...

  • Smaczne święta malucha

    Ryby chude, pieczone w folii lub gotowane Możesz podawać bez obaw W drugim roku życia dziecko je już ryby przynajmniej dwa razy w tygodniu. Dlatego rybna kolacja wigilijna to dla niego nic(...) zalecane są ryby chude. Karp jest tłusty, zwłaszcza smażony w panierce. Nie jest to dobre danie dla malucha. Na dodatek ma dużo drobnych ości, którymi dziecko może się udławić. Z tego samego powodu...

  • Zupa rybna z pulpecikami

    ...ze skóry i ości, mięso drobno posiekać nożem. Pół jednej ugotowanej marchwi zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce z ryby, marchwi, jajek, bułki tartej, kaszy, soli, pieprzu oraz soku z cytryny wyrobić masę. Wilgotnymi dłońmi formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe wkładać do wywaru rybnego i gotować na średnim ogniu od wypłynięcia na powierzchnię 5 minut. Ugotowane wyjąć...