• Informacje na temat:

    zupa pomidorowa z mak

Przepisy na temat: zupa pomidorowa z mak
  • Ulubiona zupa wszystkich dzieci?

    ...przeraża, do tego sprawiają, że zupa staje się nadmiernie słona i dużo traci na smaku. Wiadomo, że "prawdziwa" pomidorowa nie ma nic wspólnego z zupą z torebki czy z kostki rosołowej i powstaje ze(...) smaczna (bulion służący jako baza gotowany w pośpiechu stanie się nieapetyczny i mało klarowny). Niespecjalnie smakuje też rozwodniona pomidorowa zagęszczana naprędce mąką. Niełatwo odtworzyć smak...

  • Pyszna zupa pomidorowa z warzywami i kielbaska.

  • Domowe zacierki

    Klasyczny, bardzo prosty przepis na zacierki do zup. Szczególnie dobrze komponują się z pomidorową - królową polskich stołów. Można też wykorzystać je w zupie mlecznej.

  • zupa pomidorowa gotowana z ryżem ..jak dawniej

  • Zupa cebulowo-pomidorowa

    ...czosnek. Przypraw do smaku cukrem oraz szczyptą tymianku oraz szałwii. Cebulę oprósz mąką, zasmaż. Dolej ocet. Duś pod przykryciem 3 minuty. Wlej wino i bulion. Dołóż listek laurowy, ziarenka pieprzu...

  • "Bardzo szybka, domowa zupa dla zabieganych"

  • Dwukolorowa zupa

    Wygląd też się liczy.

  • - Kochanie, co chcesz na obiad? -Może być ta pomidorowa, którą proponujesz. I tak średnio raz na tydzień pomidorowa obowiązkowo z makaronem gości na naszym stole:) Wiem ze ktoś powie że zwykła zupa z przecieru pomidorowego ale uważam że dobry przecier nie jest zły;) polecam z Łowicza

  • Węgierska zupa gulaszowa

    ...miękkie. Przypraw do smaku do smaku. Śmietanę połącz z koncentratem pomidorowym. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, następnie wlej do garnka. Zupę ponownie zagotuj. Porcja zawiera: 290 kcal...

  • pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

Artykuły na temat: zupa pomidorowa z mak
  • Zupa będzie jeszcze lepsza

    Zwykle ryż lub makaron gotujesz od razu w zupie? Spróbuj ugotować go oddzielnie - z dodatkiem kurkumy. Zyska wtedy intensywnie żółtą barwę i apetycznie będzie kontrastował z kolorem wywaru.  1. Chcesz poprawić smak zbyt kwaśnej zupy pomidorowej? Dodaj do niej kilka łyżek marchewki startej na tarce o drobnych oczkach. Zupę wymieszaj i gotuj jeszcze przez 10-15 minut. Danie stanie się słodsze i nie...

  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Zupa gulaszowa

    ...staną się miękkie. Przyprawić do smaku. Śmietanę połączyć z koncentratem pomidorowym. Wymieszać z kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka. Doprawić do smaku. Zobacz także:

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    Zupa to doskonały pomysł na obiad. Sprawdzi się tak samo dobrze przy okazji spotkania rodzinnego, niezobowiązującego lunchu z przyjaciółmi czy jako posiłek dla dziecka. Oto 5 rad, dzięki którym dania będą jeszcze smaczniejsze, a jednocześnie ich przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu.

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...koperek. Doprawić. Zimowa zupa pomidorowa Składniki na 4 porcje: Na zupę: 1 litr bulionu, 1 puszka pomidorów w zalewie, 2-3 łyżki masła, 3 marchewki, 1 por, 1/2 szklanki mrożonego groszku(...) z zupą, gdy ziemniaki będą miękkie. Przesmażyć paprykę, groszek rozmrozić (konserwowy przepłukać). Składniki połączyć i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić. Zupa...

  • Zupa pięknie podana

    Zupa ziołowo-dyniowa Składniki na 4-5 porcji: 1/4 kg ziemniaków, litr wywaru warzywnego, 2-3 niewielkie dynie, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego kopru oraz kilka(...) lub tylko z ziemniakami. Każdą porcję posyp posiekanym świeżym koperkiem i od razu podawaj. Przygotowanie: 90 minut Porcja: 355 kilokalorii Zimowa pomidorowa Składniki na 4 porcje: cebula, puszka...

  • Nieodzowny pomidor

    ...z cytryny, 1 pęczek natki pietruszki, kilka gałązek świeżego majeranku, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz. Bakłażany umyć,pokroić w ćwiartki. Aby pozbyć się posmaku goryczki, posolić je i odstawić na durszlak(...)°C. Udekorować majerankiem. Pomidorowa z pulpetam Składniki na 5 porcji: 1 puszka pomidorów w zalewie, 40 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1 jajko, bułka tarta, 1/2 kostki masła, 1 mała puszka...

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarkowa z ziołami Składniki na 6 porcji: pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1-2 kostki bulionu grzybowego, 40 dag wołowiny (np. szponder lub łopatka), 30 dag pieczarek, 10 dag makaronu (kokardki(...) i zagotuj na wolnym ogniu. 4. Na każdy talerz nałóż porcję ugotowanego makaronu, zalej gorącą zupą i posyp obficie posiekanymi świeżymi ziołami. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 365 kalorii Pieczarki...

  • Kuchnia Cypru – mielibyście odwagę to zjeść?

    ...pasty z ikry, czyli taramosalaty. Zupa Na pewno zasmakuje nam giouvarlakia, czyli zupa cytrynowa z klopsikami z wieprzowiny. Nie powinno nas także zaskoczyć avgolemono. Ta zupa również(...) zaoferowania również bardziej kontrowersyjne smaki. Czy mamy odwagę spróbować czegoś nowego? Wszystkiego po trochu Mezé stanowi dla mieszkańców Cypru posiłek, który sprzyja wspólnemu biesiadowaniu...