• Informacje na temat:

    zupa pomidorowa z bazylią

Przepisy na temat: zupa pomidorowa z bazylią
  • Zupa pomidorowa z ciecierzycą

    ...mozzarellę (tuż przed podaniem do gorącej zupy) i zdobimy bazylią. Mozzarellę skrapiamy oliwą. Smacznego!

  • Pomidorowa z bazylią

    ...dnie rozgrzej 3 łyżki oleju.  2. Dodaj cebulę i zeszklij, dołóż warzywa, smaż kilka minut, mieszając, by się nie przypaliły. Dołóż czosnek, przesmaż i od razu wlej bulion. Dopraw suszoną bazylią, solą(...) podziel na porcje. Polej jogurtem, posyp czosnkiem i posiekaną bazylią. Podawaj z plasterkami selera.

  • Pomidorowa jak u mamy

    Ulubiona zupa z dzieciństwa. Trudno tak odtworzyć jej smak, by przypominała tę serwowaną przez babcię czy mamę. Ale spróbowaliśmy i sądzimy, że się udało.

  • Zupa pomidorowa z makaronem

    ..., udekoruj bazylią i natką.

  • Pomidorowa na młodej włoszczyźnie

    Zupa pomidorowa to klasyka i godna następczyni niedzielnego rosołu. Tym razem mamy dla ciebie propozycję przygotowania wiosennej wersji na młodej włoszczyźnie. Palce lizać!

  • Ulubiona zupa wszystkich dzieci?

    ...przeraża, do tego sprawiają, że zupa staje się nadmiernie słona i dużo traci na smaku. Wiadomo, że "prawdziwa" pomidorowa nie ma nic wspólnego z zupą z torebki czy z kostki rosołowej i powstaje ze(...) smaczna (bulion służący jako baza gotowany w pośpiechu stanie się nieapetyczny i mało klarowny). Niespecjalnie smakuje też rozwodniona pomidorowa zagęszczana naprędce mąką. Niełatwo odtworzyć smak...

  • Zupa pomidorowa jak cappuccino

    Kawa przed obiadem, a może po zjedzeniu posiłku? Da się też połączyć jedno z drugim. Kto skusi się na cappuccino pomidorowe? Ta kulinarna hybryda jest owocem fantazji Ewy Wachowicz.

  • Wykwintna pomidorowa na niedzielę

    .... Posypujemy bazylią i oregano.

  • Gęsta zupa minestrone

    Włoska zupa na bazie warzyw, która może mieć różne oblicza. To prawdziwa bomba witaminowa, po którą warto sięgnąć, gdy znudzi nam się tradycyjna zupa jarzynowa.

  • Dwukolorowa zupa

    Część pomidorowa 1. Cebulę i czosnek kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy cebulę z czosnkiem do lekkiego zrumienienia. 2. W garnku zagotowujemy litr wody, dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek oraz obraną marchewkę pokrojoną na mniejsze części. 3. Pomidory nacinamy i sparzamy wrzątkiem, studzimy, obieramy. Miąższ kroimy na kawałki, wycinamy twarde części, miąższ dorzucamy...

Artykuły na temat: zupa pomidorowa z bazylią
  • Zupa pomidorowa w 1 minutę

    ...płatkami migdałowymi i świeżą bazylią. 

  • Zupa mocno pomidorowa z grzankami

    Dodaj do zupy pokruszoną fetę lub startą na tarce mozzarellę, a zupa śmiało wystarczy jako cały obiad.

  • Zupa pomidorowa z grissini

    Przygotowanie: Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Zeszklić ją na oliwie, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, dusić pod przykryciem ok. pół godziny, zmiksować. Do pomidorów dodać bulion, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, miodem, gotować ok. 10 minut. 3 Podawać z grissini i kulką koziego twarożku, udekorować posiekaną bazylią. Zobacz także:

  • Literkowa zupa pomidorowa  ze świeżą bazylią i cheddarem

    Przygotowanie (1 godzina): W tym przepisie chodzi o to, żeby wszystko szybko przygotować - resztę zrobi kuchenka. Zupa ma cudowny aromat przywodzący na myśl szklarnię pełną pomidorów. Obierz cebule, przytnij marchewki i łodygi selera, a potem pokrój wszystko na kawałki o boku 2 cm i wrzuć do dużego rondla. Dodaj 1 łyżkę oliwy i smaż całość na dość dużym ogniu. Usuń nasiona z chili i wrzuć...

  • Zupa pomidorowa z grissini

    ...twarożku, udekorować posiekaną bazylią.

  • Toskańska zupa pomidorowa

    Zupa pomidorowa ma wielu zwolenników. Taki sposób przyrządzenia nada jej niezwykłego smaku, dzięki któremu możesz poczuć śródziemnomorski klimat.

  • Niezastąpiona bazylia

    Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „basileus” oznaczającego „króla”.

  • Dostałam jakiejś megaawersji.Niezrozumiałej absolutnie. Dwa dni temu na obiad zupa pomidorowa, pycha.Chłopcy zaczeli dorzucać do listki bazyli. Chyba...

  • Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino

    Są zupy pomidorowe, które można przygotować szybciej, ale żadna nie smakuje lepiej!

  • Minipizze z kurkami

    O tej porze roku kurki są delikatniejsze niż te zbierane jesienią. Wystarczy dodać do nich trochę masła, soli i śmietany, aby wydobyć wspaniały smak. Wykorzystajcie je w tartach, zupach i muffinkach.