• Informacje na temat:

    zupa po bretońsku

Przepisy na temat: zupa po bretońsku
  • Fasolka po bretońsku

    Pyszne danie dla całej rodziny.

  • Pyszna bardzo sycąca zupa.

  • Skarby ze strączka

    ...bretońsku, ale coraz częściej także m.in. pastę do smarowania pieczywa. • Soczewica - jest nie tylko bardzo zdrowa, ale i lekkostrawna. Występuje w odmianach: czerwonej, zielonej i brązowej...

  • Przepisów na fasolkę po bretońsku jest wiele. Ten przepis charakteryzuje się tym, że opisuje bardzo szybki sposób na przygotowanie tej potrawy, a czas ten można jeszcze skrócić, a w jaki sposób - o tym informacja pod przepisem :)

  • Jak to w sobotę nie chce się nic robić a tym bardziej jak świeci tak pięknie słoneczko. Ale dziś zrobiłam fasolkę po bretońsku która jest gotowa w zaledwie 15 minut. Mam nadzieję że spodoba wam się przepis i chętnie skorzystacie. Taka fasolka to dobre rozwiązanie dla zapracowanych.

  • Fasolka po bretońsku

  • Fasolka po bretońsku

  • Fasolka po bretońsku

  • Rozgrzewająca, smaczna fasolka po bretońsku.

  • Słynna fasolka po bretońsku, najlepsza!

Artykuły na temat: zupa po bretońsku
  • Fasolka po bretońsku w pomidorach

    Gdy za oknem ziąb, marzymy o pysznym, gorącym posiłku. To danie szybko was rozgrzeje.

  • Maria Banach: Strączki

    Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...podsmażyć razem, dodać zioła, ew. nieco przecieru pomidorowego i podać. 5. Fasolka po bretońsku Parówki pokrojone w plasterki, puszka fasolki plus trochę sosu pomidorowego (nawet ketchupu) – podgrzewamy i... fasolka po bretońsku gotowa! 6. Chrupiące zawijańce Całe lub pokrojone parówki owinięte w paseczki ciasta francuskiego (można je posypać sezamem) pieczemy na złoto i... gotowe! Takie...

  • Zrobiłam fasolkę po bretońsku i przypomniały mi sie dwie historyjki z początków naszego pożycia z M.   Umiem gotować od niepamiętnych czasów. Mama zadbała...

  • Polędwica w miodzie, polenta, karamelizowana cebula i chipsy z pasternaku/ Menu

    ...były wiąchy świeżego szpinaku… dziś pierwsza zupa krem ze szparagów… będą też młode pory na różne sposoby; pierwsze fioletowe karczochy; tradycyjna fasolka szparagowa; młoda marchewka… Z mięs kurczak...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...zawiera seitan, czyli gluten pszenny, substancję, która powstaje po wypłukaniu skrobi z mąki pszennej. ● w gotowych sosach, musztardach, marynatach w torebkach, zupach w proszku i daniach instant(...), fasolka po bretońsku) często jest w nich poprawiający konsystencję karagen (E407). ● jogurty - te o smaku owoców mają często w składzie sztuczne substancje smakowe, zapachowe, barwnik. Zarówno owocowe...

  • Zioła zamiast soli

    ...i fasolki po bretońsku. Wspomaga leczenie kaszlu i działa wykrztuśnie. Zawarte w nim olejki: tymol i karwakrol zwalczają drobnoustroje chorobotwórcze.

  • Oliwka ascolańska – czyli zainspirowana Lucią i menu w tym tygodniu

    ...ziemniaczkami oraz koperkiem? Do tego pieczona makrela w cytrynach i ziołach.   Niedziela – będzie jeszcze zupa i zrobię sobie sałatkę z gotowanych buraków, śledzia i sera owczego...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...i mocno solonych. Kilka dni przed okresem nie jedz potraw, które mogą powodować wzdęcia np. bigosu, fasolki po bretońsku czy grochówki. Pij dużo płynów, 2 litry wody mineralnej, niegazowanej. Chociaż możesz(...) pomidorowy, wymieszany z łyżeczką zarodków pszennych i kroplą sosu Tabasco. Obiad: Zupa krem z dyni, z dodatkiem łyżki jogurtu naturalnego i pestek dyni. Pieczony w folii łosoś, makaron razowy...

  • Anatomia wstydu

    Może być motorem napędzającym konflikty. Paliwem podsycającym depresję, przemoc domową, wojny i najstraszliwsze zbrodnie naszych czasów. Ale może też pomóc nam w budowaniu więzi i zdobyciu akceptacji społecznej. Wszystko zależy od tego, co z nim zrobimy.