• Informacje na temat:

    zupa ogorkowa d

Przepisy na temat: zupa ogorkowa d
  • Zupa ogórkowa

    Prawdziwa chluba polskiej kuchni, uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Smakuje kapitalnie zwłaszcza wtedy, gdy gotowana jest na żeberkach.

  • Ogórkowa kresowa

    Zupa ogórkowa to wielka chluba polskiej kuchni. Nie każdy o tym wie, ale świecie uchodzi ona za bardzo egzotyczną i oryginalną potrawę. Jak ją przygotować, by była najsmaczniejsza? Oto sprawdzony przepis.

  • Zupa ogórkowa

    Sprawdzony przepis na pyszny obiad.

  • Ogórkowa

    Klasyczna polska zupa na letnim stole.

  • Najlepsza zupa pomidorowa

    Gdy zapytamy dzieci o ulubioną zupę, szybko zauważymy, że główna rozgrywka dotyczyć będzie pomidorowej i ogórkowej. Ale najprawdopodobniej wygra pomidorowa. Przedstawiamy przepis, który przywołuje niezapomniane smaki dzieciństwa.

  • Ogórkowa z cukinią i szynką

    Ogórkowa w nowej odsłonie

  • Kremowa zupa ogórkowa

    Ogórki to jedne z najmniej kalorycznych warzyw. Zawierają dużo związków o charakterze zasadowym, a kiszone, oprócz walorów smakowych, mają sporo witamin i składników mineralnych. W naszym przepisie powstanie z nich smaczna zupa.

  • Ogórkowa  z koperkiem

    Prosty przepis na zupę ogórkową

  • Multicooker: Zupa ogórkowa

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: boil, stew. Porcji: 4.

  • Ogórkowa z cebulą

    Ogórki kiszone zawierają sporo witamin z grupy B. Przyspieszają też przemianę materii i wspomagają trawienie białek, a to nie wszystkie ich zdrowotne właściwości. Dlatego jedzmy je jak najczęściej w różnych postaciach. Dzisiaj zrobimy z nich zupę.

Artykuły na temat: zupa ogorkowa d
  • Zupa ogórkowa

    Nic tak nie rozgrzewa, jak talerz gorącej zupy. Odpowiednio gęsta może zastąpić drugie danie. Polecamy ogórkową i kapuśniak!

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Zupa ogórkowa z koperkiem i śmietaną

    Domowa, sycąca zupa z wkładką? Polecamy przepis na domową zupę ogórkową.

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Zupa ogórkowa z cytryną

    Ci, którzy lubią dania  bardziej  treściwe, mogą ugotować tę zupę na wędzonych żeberkach wieprzowych.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • 5 sposobów na przesoloną zupę

    ...1. Włóż do garnka  2 średniej wielkości ziemniaki, gotuj je w zupie 10-15 minut i wyjmij. Ziemniak działa jak gąbka, która wyciągnie nadmiar soli. 2. Dodaj do zupy 1-2 surowe białka jaja kurzego. Gdy białko się zetnie, wyjmij je łyżką cedzakową. Twoja zupa znacznie straci na słoności. 3. Wrzuć do potrawy woreczek białego ryżu, gotuj przez 10 minut, wyjmij i ciesz się odzyskanym smakiem dania...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

Zdjęcia na temat: zupa ogorkowa d
Wideo na temat: zupa ogorkowa d
  • Zupa ogórkowa - jak ją zrobić?

    Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który

  • Zupa ogórkowa - jak ją zrobić?

    Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który

  • Zupa ogórkowa - jak ją zrobić?

    Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który