• Informacje na temat:

    zupa migdałami

Przepisy na temat: zupa migdałami
  • Warzywny krem z migdałami

    Pyszna i aromatyczna zupa...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa z dyni z migdałami"

  • Zupa na upał?

    ...z jogurtem. Chłodnik przelewamy na talerz, podajemy z siekaną miętą i sałatą. "Całość udekoruj kawałkami melona i prażonymi migdałami" - radzi. Warto przypomnieć, że ogórek w około 97 proc., a melon w ok. 90

  • Jedna z naszych ulubionych zup, świetna z jajkiem jak również z migdałami. Szybka, tania i zdrowa!

  • Wigilijna zupa migdałowa

    Zupa na bazie orzechów - przepyszna!

  • Niezwykle smaczna i kusząca jesienna propozycja :)

  • Chłodnik truskawkowy z migdałami i kozim serem

    Słodki smak truskawek, delikatnie przełamany smakiem orzechów włoskich, chrupiących migdałów, czy połączony z suszoną miechunką peruwiańską, żurawiną lub ziarnami słonecznika, to doskonała podstawa lekkich propozycji na pełne słońca spotkanie ze znajomymi

  • Wypróbowany przepis na "Brokułowy krem z migdałami"

  • Przepis na wigilijną zupę migdałową

    To jedna z tradycyjnych staropolskich zup wigilijnych. Duża ilość migdałów miała zapewnić szczęście i dobrobyt na kolejny rok. Wśród gości popularne były zawody, w których dokładnie liczono ilość migdałów w porcji. Wygrywał ten, kto na swoim talerzu miał ich najwięcej.

  • Jak moja mama kupowała buraki w warzywniaku to wiadomo było, że będziemy przygotowywać barszcz albo buraczki na ciepło lub ćwikłę z chrzanem i jakoś nic innego nie przychodziło mi do głowy. Jednakże, parę lat temu odkryłam, że krem z naszego polskiego buraka w zależności od dodatków może zmieniać swoje oblicze i jest bardzo prosty do przygotowania. Czasami przygotowuję bazę zupy i potem bawię się przyprawami, w poszukiwaniu nowego smaku. Dziś w mojej ulubionej wersji z tymiankiem i prażonymi...

Artykuły na temat: zupa migdałami
  • Zupa krem z prażonymi migdałami

    ...solą, pieprzem i kminkiem. Ostudź i zmiksuj na krem.  5. Ponownie zagotuj zupę i gorącą rozlej do miseczek. Posyp prażonymi migdałami i zabiel odrobiną śmietany. Zobacz także:

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Szparagowa zupa krem

    ...i przełóż do garnka. Wlej śmietankę, dodaj główki szparagów i zagotuj.  4. Krem przelej do miseczek. Wlej trochę oliwy truflowej i posyp migdałami. Zobacz także:

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Zupa dyniowa z jabłkowym pesto

    ...(oba pęczki) drobno pokroić. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić na drobne kawałeczki. Wymieszać je z 100 ml oleju, sokiem z cytryny, natką pietruszki i migdałami. Powstałe pesto jabłkowe...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Na zupę, chłodnik, a może gołąbki?

    ...​Botwina, botwinka czy boćwina...? Często te nazwy są mylone. Warto więc wyjaśnić, że botwina to młode liście buraka ćwikłowego z jego młodym korzeniem, z których może powstać zupa zwana botwinką.

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów

    Oto doskonały przepis na pyszną zupę. Nią zaskoczycie swoich gości

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

Zdjęcia na temat: zupa migdałami
Wideo na temat: zupa migdałami
  • Tom kha gai i białe gazpacho, czyli zupy Moniki Mrozowskiej

    Zupy to idealne dania na letnie obiady. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Monika Mrozowska przygotowała swoje ulubione wegetariańskie zupy. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: tajska zupa tom kha gai, białe gazpacho z migdałami, ukraińska solanka oraz białkowa zupa z soczewicą.