• Informacje na temat:

    zupa meksykańska mięso mielone

Przepisy na temat: zupa meksykańska mięso mielone
  • Zupa meksykańska

    ...1. Mięso mielone doprawiamy przyprawą, dodajemy łyżeczkę zimnej wody i wyrabiany w misce ręcznie. Formujemy pulpeciki, obsypujemy mąką i smażymy na oleju.  2. Cebule i papryki kroimy drobno, podsmażamy na oleju, gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy rozdrobniony czosnek i pieczarki pokrojone w plasterki. 3. W dużym garnku zagotowujemy dwie-trzy szklanki wody, dodajemy dwa rodzaje fasoli...

  • Meksykańska z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania 1. Obierz cebulę i papryczkę chili, drobno je posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę i chili. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Gdy mięso trochę się przyrumieni, wlej przecier pomidorowy. Wsyp listki, paprykę, czomber i kolendrę. Jeśli nie masz wędzonej papryki, zrób jej zamiennik - wsyp na lekko rozgrzaną, suchą patelnię 4 łyżki mielonej...

  • Meksykańska z awokado

    Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut.

  • Zupa meksykańska - kropuszka

    ...1/2kg mięsa mielonego, 1 duża cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka fasoli białe,j 1 puszka kukurydzy, 1 mały przecier pomidorowy, oregano, sól, pieprz, bazylia, chili, papryka słodka, 1 kostka rosołowa.

  • Składniki dla 2-3 osób: 0,5 kg mielonego mięsa, papryka, fasolka czerwona w puszce, kukurydza w puszce, sos meksykański,sos słodki chili, mały koncentrat pomidorowy.

  • Szczypta smaku

    .... niejadkom (wzmaga apetyt) i smykom trapionym chorobą lokomocyjną. • Bazylia - Nadaje przyjemny zapach takim potrawom jak np. duszone warzywa, zupy, sałatki, sosy. Mielone mięso czy(...) Majeranek - Jest niezastąpiony, gdy chcemy nadać przyjemny aromat pieczeni, potrawom z drobiu czy sosom. Wyczuwamy go w popularnych zupach: grochowej, fasolowej, kartoflanej, żurku. • Oregano...

  • Kuchnia turecka

    ...w piecu, a na niego kładzie się ser, mielone mięso i warzywa. Pide mogą być małe i okrągłe (zawsze cienkie) lub duże i podłużne. W zależności od fantazji właściciela lokalu pide może mieć naprawdę...

Artykuły na temat: zupa meksykańska mięso mielone
  • Zupa meksykańska

    Skład na 4 porcje: 500 g mielonego mięsa, 2 cebule, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego, puszka czerwonej fasoli, puszka soi, puszka kukurydzy, 2 łyżki majeranku, kostka rosołowa, łyżka ziół prowansalskich, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól, 3 ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Dodajemy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Obsmażamy i odstawiamy. W dużym...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...), 2 cebula, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Olej mocno rozgrzać, obsmażyć szybko mięso, mieszając. Cebule posiekać lub pociąć w piórka, zeszklić na oleju. Warzywa umyć, osuszyć. Paprykę starannie oczyścić, pociąć w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, uprażyć. Włoszczyznę pokroić. Mięso, cebulę i warzywa przełożyć...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Fiesta Mexicana

    Kuchnia meksykańska jest wyrazista i aromatyczna. Zapraszamy w pyszną kulinarna podróż.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Trzy zupy, które ulżą, gdy dokuczają zatoki

    .... Doprawiamy ostrą papryką. 1 obraną cebulę i 1 papryczkę chili siekamy, dodajemy do mięsa, rumienimy. Dodajemy warzywa, pomidory (z puszki), 4 szkl. wody, solimy. Gotujemy 30 min. Meksykańska z pieprzem(...) 1 łyżce oleju. Dodajemy 40 dag mięsa mielonego, rumienimy. Przekładamy do garnka, wlewamy 4 szkl. bulionu. Gotujemy. Dokładamy przecier pomidorowy, po  5 łyżek czerwonej fasoli i kukurydzy (z puszki...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    ...zwiększa liczbę spalonych kalorii. Wystarczy 1/2 łyżeczki mielonej papryki na posiłek dla 2 osób. Parz kawę bezkofeinową Zmniejsza ona uczucie głodu nawet na 3 godziny (dzięki zwiększeniu wydzielania(...) rozmowy przez telefon. Unikaj produktów zwiększających soki żołądkowe Wywołują one ssanie w żołądku, spowodowane oddziaływaniem kwasu solnego, wtedy czujesz głód! Główni winowajcy to: mięso...

  • Jesienna aura za oknem zaostrza nasz apetyt na dania, które rozgrzeją nas po długim, chłodnym dniu. Kulinarnym strzałem w 10 dla wszystkich fanów wyrazistych smaków będą tacosy w meksykańskim stylu Fot. materiały prasowe Idealnie ciągnący, intensywny w smaku ser żółty Hochland Burger&Toast w grubych plastrach, nadaje smak wielu daniom, zwłaszcza tym przygotowywanym na ciepło! Ser jest idealny do śniadaniowych tostów, kultowych burgerów oraz kreatywnych przekąsek, na przykład do meksykańskich...