• Informacje na temat:

    zupa krem cukinia

Przepisy na temat: zupa krem cukinia
  • Zupa krem z cukinii

    Sezon na cukinię trwa. Zrób z niej zatem pyszną zupę krem.

  • Zupa z młodej cukinii

    ..., wrzuć do garnka, dodaj czosnek, zalej bulionem i gotuj 20 minut, aż cukinia zmięknie. Szynkę pokrój w cienkie paseczki i wstaw na 10-15 minut do gorącego piekarnika. Upieczone chipsy przełóż na papierowy ręcznik. Do garnka z gotującymi się warzywami dodaj umyty szpinak i bazylię. Całość zagotuj i zmiksuj na gładki krem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Do jogurtu dodaj kilka łyżek gorącej zupy...

  • Zupa cukiniowa

    Zupa krem z cukinii będzie milą odmianą codziennego obiadu. Jest wyjątkowo smaczna.

  • Zielony krem jarzynowy

    Smaczna i sycąca zupa.

  • Krem z cukinii na ostro

    .... Następnie zmiksuj zupę na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. 3 Nałóż zupę na talerze. Udekoruj listkami mięty, jogurtem i plasterkami chilli, skrop resztą oliwy. Podawaj z ćwiartkami...

  • Doceńmy cukinię

    Ma dużo witamin, nie dostarcza wielu kalorii, a przy tym świetnie łączy się w potrawach z rybą, mięsem oraz innymi warzywami. Łagodna w smaku cukinia jest doskonała na surowo do kanapek i na grilla, do faszerowania, do zup, zapiekanek i placków.

  • Multicooker: Zupa krem z cukinii

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

  • Zupa cukiniowa z serem

    Sycąca i rozgrzewająca zupa...

  • Doceńmy cukinię

    Ma dużo witamin, nie dostarcza wielu kalorii, a przy tym świetnie łączy się w potrawach z rybą, mięsem oraz innymi warzywami. Łagodna w smaku cukinia jest doskonała na surowo do kanapek i na grilla, do faszerowania, do zup, zapiekanek i placków.

  • ...1 cukinia; 1 cebula; 1 kostka rosołowa; szklanka mleka (ew. śmietany); kawałek kiełbasy; sól, pieprz, gałka muszkatułowa. (Wyjdą z tego 4 porcje)

Artykuły na temat: zupa krem cukinia
  • Zupa krem z cukinii

    Cukinia jest wrażliwa na zimno, dlatego nie przechowuj jej w lodówce, bo szybko traci aromat.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Krem z cukinii

    Porcja witamin na talerzu? To proste- zupa krem ma ich mnóstwo. Polecamy przepis na smaczny krem z cukinii.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Krem z cukinii z serem pleśniowym

    ...przez dwie minuty, ciągle mieszając.  4. Wlej trochę gorącego bulionu i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu około 10 minut, aż cukinia będzie miękka. Dopraw do smaku szczyptą soli.  5. Ostudź zupę oraz dokładnie zmiksuj.   6. Pokrój ser w kostkę, a pestki dyni lub orzechy upraż na patelni.  7. Jeżeli zupa będzie za gęsta, dolej trochę bulionu. Podgrzej, aby znów była gorąca. 8. Rozlej krem do...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Delikatna zupa-krem

    Prosta i szybka w przygotowaniu zupa-krem z cukinii. Zasmakuje każdemu!

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Zupa-krem z cukinii

    Najsmaczniejsze są cukinie małe, dość twarde, o napiętej skórce.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...