• Informacje na temat:

    zupa krem brokuł i groszek

Przepisy na temat: zupa krem brokuł i groszek
  • Zielony krem z nutą mięty

    Lekka zupa, w sam raz na lato.

  • Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.

  • Zupa krem z zielonych warzyw

    ...rozdrobniony brokuł. Gdy zupa się zagotuje, dorzuć ziemniaki. Po około 15 minutach warzywa powinny być miękkie.  Wówczas przestudź nieco zupę i miksuj na krem. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem(...)Sposób przygotowania Oczyszczony por pokrój na talarki. Liście jarmużu oddziel od twardej łodygi i rozdrobnij. Brokuł rozkrój na nieduże różyczki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Przygotuj bulion...

  • Brokuł ma właściwości odżywcze, dlatego staram się robić dużo potraw z tym warzywem a w połączeniu z innymi warzywami wyjdzie nam pyszna zupka.

  • Składniki na 6 porcji: - 4 ziemniaki, - 1 cebula, - 2 łyżki masła, - 800 ml bulionu drobiowego, - torebka mrożonych brokułów, - sól, pieprz, - gałka muszkatołowa Przygotowanie: Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i nierozmrożone brokuły, chwilę smaż razem. Następnie warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj około 20 minut. Warzywa w zupie zmiksuj na...

  • zupa krem jest pycha, a w tej smak ten sam i jest coś do pogryzienia :)

  • Kokosowa kalarepka

    Bardzo smaczna zupa!

  • Sprawdzony przepis na "Zupa krem z brokułów"

  • Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    Idealnie kremowe i jedyne w swoim rodzaju zupy kremy...

  • Prosta i zdrowa zupka

Artykuły na temat: zupa krem brokuł i groszek
  • Zupa z groszkiem

    ...brokuła i kalafiora. Całość zalej wodą i gotuj ok. 40 minut. Pod koniec do garnka dodaj resztę masła, cebulę i zmiksuj wszystko na gładki krem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z bagietką.(...)Groszek zielony ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź go i dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz połowę masła. Za pomocą tłuczka lekko go rozgnieć, dopraw solą, pieprzem oraz...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Jak nie kochać brokułów?

    Teraz ten zielony kwiat niepodzielnie króluje na stołach! Oto kilka dań z brokułami.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Krem z zielonych warzyw

    Idealna zupa.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Apetyt na zielone

    Można je dusić, blanszować, miksować na krem. Bogactwo młodych zielonych liści, ziół i warzyw o tej porze roku daje w kuchni wiele możliwości.

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Bukiet jarzyn

    Dbasz o urozmaiconą dietę? Nie może w niej zabraknąć lekkostrawnych brokułów i ich kuzyna kalafiora.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...