• Informacje na temat:

    zupa krem borowik

Przepisy na temat: zupa krem borowik
  • Staropolskie hity

    Kremowa zupa z borowików Sposób przygotowania 1. Suszone borowiki zalej wodą. Odstaw do namoczenia na 4 godziny. Odcedź i zalej 7 szklankami wrzątku.Gotuj przez 40 minut. Miękkie grzybki wyjmij(...) się grzybów. Całość zmiksuj na gładki krem. Przypraw go do smaku solą oraz białym pieprzem. Śmietanę lekko posól, wlej do zupy w garnku. Mrożone borowiki usmaż na pozostałym maśle. Pokrój w plasterki...

Artykuły na temat: zupa krem borowik
  • Zupa krem z podgrzybków

    Kurki, maślaki, podgrzybki i borowiki – każdy ma na nie sekretny sposób. My proponujemy przepis na pyszną zupę krem.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Aromatyczna zupa krem

    Borowiki, podgrzybki, kozaki i maślaki można mrozić na surowo (bez blanszowania).

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Zawierucha w kuchni!

    ...w borowikach lub przepyszna kremówka. To inspirowane podróżami smakołyki, m.in. dorada po tajsku oraz tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą.    To smaki wybrednych żeglarzy, m.in. zupa rybna Brodet(...) danie przyjaciela Grześka - Mariusza - krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą.   Jeśli więc macie ochotę zaprosić Zawieruchę do swojej kuchni - ta książka jest właśnie dla Was. 

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Kremowe sery Hochland

    Zjadając kanapkę z serem Hochland, zastanawiamy się nieraz jak i z czego są zrobione i co sprawia, że jest on tak pyszny. Co kryją w sobie te kremowe sery? Przede wszystkim naturalne składniki: najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny ich składnik, mleko od zaufanych dostawców, a także aromatyczne zioła i warzywa. To wszystko bez konserwantów i sztucznych barwników.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Niedzielny obiad

    ...paseczki. Krem grzybowy Składniki na 6-8 porcji: 3 dag suszonych borowików, 75 dag pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 l bulionu warzywnego, 25 dag śmietany kremówki, 7,5 dag żółtego sera, 25 dag kwaśnej śmietany, 6 kromek pszennej bułki, 1 żółtko, pieprz kajeński, sól D biały pieprz, szczypta cukru, suszony majeranek. Suszone borowiki moczyć 30 minut w 500 ml gorącej wody. Cebulę obrać...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...