• Informacje na temat:

    zupa grzybowa 6

Przepisy na temat: zupa grzybowa 6
  • Zupa grzybowa

    Tradycyjna wigilijna zupa.

  • Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa"

  • Smak, jakość i wygoda – tego nam trzeba na Święta!

    Zupa grzybowa z karpiem w orzechach Sposób przygotowania 1. Karpia filetujemy, oczyszczamy go z łusek, odcinamy najcieńszą część płata i dzielimy go na 24 kawałki. 2. Solimy i pieprzymy karpia, obkładamy go plasterkami czosnku i odstawiamy w chłodne miejsce. 3. Gotujemy wywar warzywny w ok. 4 litrach wody: warzywa obieramy, myjemy, wrzucamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa"

  • Wigilijne menu dla smyka

    ..., koniecznie dodaj do niej kilka suszonych śliwek i kminek. Dzięki temu maluchowi łatwiej będzie ją strawić. Zupa grzybowa Choć zabielana śmietaną i podana z domowym makaronem stanowi ucztę dla(...) może wywołać efekt przeczyszczający. Należy pamiętać, by owoce na kompot przed ugotowaniem sparzyć wrzątkiem. Czerwony barszcz Czysta zupa przygotowana w domu wyłącznie na bazie warzyw to...

  • Przychodzą takie dni, że nie ma się ochoty za długo czasu spędzać w kuchni, albo gdy zwyczajnie brakuje czasu, jednak coś trzeba zjeść, wtedy z pomocą przychodzą gotowe dania. Ja w takich sytuacjach sięgam po mrożonki, które zachowują najwięcej wartości odżywczych. Dzisiaj jedno z takich, oczywiście wzbogacona własnymi dodatkami. Zapraszam na zupę grzybową, sprawdzony przepis mojej Teściowej, a wiec tym bardziej musi być dobra :)

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    ...pokruszoną fetą.  Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal   Solidna zupa ziemniaczana  Składniki na 4 porcje: włoszczyzna (ok. 200(...) przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1470 kJ/351 kcal Patelnia ziemniaczano-grzybowa Składniki na 1 porcję: 250 g ziemniaków 30 g boczku 1 łyżka oleju sól 50

  • Zupa pachnąca nie tylko grzybami, ale też leśnym jałowcem. Nie muszę chyba dodawać, że jest pyszna i syta.

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    Leśna zupa grzybowa z drobnym makaronem Składniki na 6 porcji: 60 dag mieszanych leśnych grzybów; pół pęczka włoszczyzny; 6 łyżek drobnego makaronu (gwiazdeczki, kolanka, ew. zacierki); 5 szklanek bulionu warzywnego; 3 listki laurowe; po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego; 3 łyżki masła; sól i pieprz do smaku; pół pęczka natki; pół szklanki śmietany 30 proc. 1. Warzywa czyścimy, myjemy...

  • Nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i na co dzień do obiadu. Zupę przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem włoszczyzny i śmietanki.

Artykuły na temat: zupa grzybowa 6
  • Kremowa zupa z kawałkami grzybów

    Aromatyczna i smakowita - taka jest właśnie kremowa zupa grzybowa. Idealna na każdą okazję!

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Zupa grzybowa z łazankami

    Zupa: 12 kapeluszy suszonych prawdziwków marchew pietruszka por seler 10 ziaren pieprzu  sok z cytryny sól pieprz Łazanki: 250 g mąki 3 jajka sól Zupa: Grzyby umyj, zalej zimną wodą w takiej ilości, by je przykryła, i mocz około 2 godzin. W tej samej wodzie ugotuj grzyby na małym ogniu pod przykryciem (ok. 20 minut). Warzywa umyj i obierz, wlej 1,5 litra wody, dodaj wywar grzybowy oraz...

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Grzybowe specjały

    ...kieszonek sklej białkiem, obtocz w tartej bułce. Smaż na maśle z obu stron. Zupa grzybowa Składniki: 60 dag mieszanych leśnych grzybów, pół pęczka włoszczyzny, 6 łyżek drobnego makaronu (gwiazdki...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    Rodzinna Zupa WINIARY – to garnek pysznej i pożywnej zupy dla całej rodziny. Przygotujesz ją w prosty sposób z użyciem świeżych składników, które masz w kuchni. Wystarczy do dwóch ziemniaków(...) produktów: Rodzinna Zupa WINIARY (1 sztuka) – ok. 2,49 zł Zupa Jak u Mamy WINIARY (1 sztuka) – ok. 2,70 zł Zupa Nasza Specjalność WINIARY (1 sztuka) – ok. 1,90 zł   Polacy...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Szczaw gości na naszych stołach zdecydowanie zbyt rzadko. Tymczasem okazuje się, że można przygotować z niego wiele zaskakująco smacznych dań. Fot. 123RF/PicselCzęsto zdarza się, że szczaw w wielu miejscach rośnie dziko. Jednak chcąc mieć stuprocentową pewność, że nie zjadamy zanieczyszczonych listków, warto samemu zabrać się za uprawę tej rośliny. Nie wymaga to szczególnego doświadczenia ogrodniczego, a zapewni nam stały dostęp do tej pysznej rośliny. Niewiele osób wie o tym, że szczaw był...