• Informacje na temat:

    zupa fasolowa z wedzonym boczkiem

Przepisy na temat: zupa fasolowa z wedzonym boczkiem
  • Sycące zupy na chłodne dni

    .... Podgrzewaj, wciąż mieszając, aż zupa piwna zacznie gęstnieć. 3. Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni lub podpiecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120° C. 4. Gotową zupę piwną rozlej do niewielkich miseczek, posyp grzankami z jasnego pieczywa lub groszkiem ptysiowym i natychmiast podawaj. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 290 kilokalorii Fasolowa Składniki na 6 porcji: 40 dag...

Artykuły na temat: zupa fasolowa z wedzonym boczkiem
  • Fasolowa zupa krem z grzankami

    Sezon na fasolkę trwa. Zobacz, jak zrobić z niej kremową zupę z grzankami, idealną na letnie popołudnia.

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    ...do zupy. Dodaj koncentrat. Ciasto zetrzyj prosto do zupy, gotuj 10 min, posyp natką i podawaj. Fasolowa na żeberkach Składniki na 6 porcji: 1 niewielki pasek żeberek wieprzowych (ok. 60 dag), 15

  • Sycące zupy na chłodne dni

    .... Podgrzewaj, wciąż mieszając, aż zupa piwna zacznie gęstnieć. 3. Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni lub podpiecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120° C. 4. Gotową zupę piwną rozlej do niewielkich miseczek, posyp grzankami z jasnego pieczywa lub groszkiem ptysiowym i natychmiast podawaj. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 290 kilokalorii Fasolowa Składniki na 6 porcji: 40

  • Smaczna i zdrowa fasola

    Fasolowa z boczkiem Składniki na 6 porcji : 30 dag fasoli jaś, cebula, 2 ząbki czosnku, 30 dag ziemniaków, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 1 i 1/2 litra mięsnego wywaru, 30 dag kości(...) czasie podsmaż plastry boczku. Zupę podawaj z boczkiem i udekorowaną listkami natki. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 340 kalorii Pikantne babeczki Składniki na 20 sztuk : 20