• Informacje na temat:

    zupa do gotowania

Przepisy na temat: zupa do gotowania
  • Zupa kurkowa

    Zapach, który unosi się w domu w czasie gotowania tej zupy, jest nie do podrobienia. I natychmiast zaostrza apetyt. Nic dziwnego, kurki uchodzą za jedne z najsmaczniejszych grzybów, a zupa z ich dodatkiem jest po prostu wyborna.

  • Zupa serowa

    W rzeczywistości to zupa podwójnie serowa, ponieważ do jej przygotowania należy wykorzystać ser żółty oraz serki topione. Rezultat zachwyci dzieci i dorosłych, szybko też zniknie z talerzy.

  • Zupa ogrodowa

    Zupa łącząca w sobie smaki późnej wiosny zdrowo syci, pięknie prezentuje się na stole i wspaniale smakuje. Dodatkowy bonus - bardzo łatwo ją przygotować, a powstaje z dostępnych składników.

  • Zupa szpinakowa

    Dzieci za nią przepadają, choć z reguły krzywią się już na samą myśl o szpinaku. Zupa szpinakowa czaruje i zachwyca swoim smakiem. Warto zaskoczyć rodzinę nietypowym daniem, które niejednemu z nas skojarzy się z dzieciństwem i szkolną stołówką.

  • Zupa kryzysowa

    ...1. Marchewki, pietruszkę, kawałek selera, kawałek pora oraz ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Wrzucamy do garnka razem z listkami laurowymi i ziarenkami ziela angielskiego, solimy. Zalewamy wszystko ok. 1,5 l wody i gotujemy całość ok. 40 minut. 2. Dodajemy do zupy ryż oraz dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy. 3. Wlewamy 50 ml śmietanki...

  • Zupa na gwoździu

    Gdy lodówka świeci pustkami i tak można wyczarować całkiem pożywne oraz zaskakująco smaczne danie. Zupa "nic" na przysłowiowym gwoździu istnieje naprawdę!

  • Sycąca zupa gulaszowa

    Treściwa, konkretna, gęsta zupa mięsna zaspokoi każdy głód. Do tego doskonale smakuje. Można ją także podać na wykwintny obiad niedzielny, z pewnością zachwyci domowników.

  • Pożywna zupa szpinakowa

    Dzieci za nią przepadają, choć z reguły krzywią się już na samą myśl o szpinaku. Ale zupa szpinakowa to co innego! Czaruje i zachwyca swoim smakiem. Warto zaskoczyć rodzinę nietypowym daniem, które niejednemu z nas skojarzy się z dzieciństwem i szkolną stołówką.

  • Świąteczna zupa migdałowa

    ...soli. Gotujemy na bardzo mały ogniu ok. 15 min. Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki. Zupę zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 30 min. 4. Po tym czasie dodajemy do całości ugotowany wcześniej ryż...

  • Francuska zupa cebulowa

    ...minut pod przykryciem, pod koniec gotowania rozprowadzamy w zupie trójkącik serka i doprawiamy całość. 3. Zupę blendujemy na gładki krem. Kromki chleba smarujemy masłem i posypujemy obficie startym...

Artykuły na temat: zupa do gotowania
  • Góralska zupa

    ...około 40 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paseczki grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek.  Przed podaniem zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zobacz także:

  • Zupa z rzeżuchy

    Wędliny, mięsa i jajka, które zostały z wielkanocnego stołu, możesz wykorzystać do przygotowania pysznych potraw na obiad lub kolację. Polecamy przepis na lekką zupę rzeżuchową.

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Sposób przygotowania: 1. Pokrój mięso w kostkę i przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę podsmaż.  2. Dodaj przecier pomidorowy i mąkę. Wymieszaj. Wrzuć pomidory z puszki. Dolej wino i rosół. Spróbuj i dopraw. Gotuj na małym ogniu.  3. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Dorzuć 15 minut przed końcem gotowania. Jeszcze raz spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku solą...

  • Zupa jarzynowa z kurczakiem

    Sposób przygotowania: 1. Udka zagotować, wodę wylać, mięso zalać 3 litrami wody, wstawić go gotowania.  2. Warzywa pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju i maśle, włożyć do garnka z kurczakiem, dodać przyprawy, gotować do miękkości mięsa.  3. Mięso oddzielić od kości, włożyć do zupy, dodać ryż, zagotować, wlać śmietanę, doprawić, posypać natką. Zobacz także:

  • Zupa rybna

    Do garnka wlej wodę i wrzuć pociętą w słupki marchewkę. Dodaj plasterki cebuli i pora. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dołóż pokrojonego dorsza. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy. Posyp posiekanym koperkiem. Zobacz również:

  • Zupa krem z buraka

    Sposób przygotowania: 1. Buraczki z botwiny, marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej bulionem (2-3 centymetry ponad warzywa), Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.  2. Pięć minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone liście botwiny. Pestki dyni i ziarna lnu podpraż na suchej patelni. Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę i ziarna. Zobacz także:

  • Zupa z grzybami

    Ta zupa to symbol lata.

  • Chińska zupa jajeczna

    ..., listkami kolendry i wstążką oleju sezamowego. PS. Mięsożercy mogą w pierwszej fazie gotowania dorzucić do bulionu pokrojoną w paseczki pierś kurczaka. Reszta przepisu bez zmian. Przepis pochodzi...

  • Zupa nad zupami

    ...gotowania jak diabeł święconej wody. Te w kartonach mają zwykle dużo gorszy skład, nie wspominając o zupach w proszku. Już w samej tej nazwie mamy dwa wykluczające się słowa. Jak można bowiem(...) dobrze. Zupa to szybkie danie, może stać w lodówce wiele dni, a kapuśniak, żurek czy barszcz czerwony smakują nawet lepiej na drugi dzień. Rozgrzewa nasz organizm w zimne dni, ale i chłodzi (nie...

  • Zupa rybna

    Przygotowanie: Do garnka wlej wodę i wrzuć pokrojoną w talarki marchewkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dołóż pokrojonego w kostkę dorsza. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy. Zupę przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem. Zobacz także:

Zdjęcia na temat: zupa do gotowania
Wideo na temat: zupa do gotowania