• Informacje na temat:

    zrazy z mięsa od szynki

Przepisy na temat: zrazy z mięsa od szynki
  • Zrazy i bitki w wersji fit

    ..., a z drugiej korniszonka i marchewki. Przykryj plasterkiem szynki. Zwiń w ścisłe roladki. 3. Owiń je sznurkiem lub zepnij szpilkami do zrazów. Zrazy obsmaż na łyżeczce oleju. W tym czasie podgrzej bulion(...) i wsyp paprykę. Zmniejsz płomień i smaż grzyby jeszcze przez ok. 4 min. Mąkę rozmieszaj z 1 łyżką zimnej wody.  4. Do mięsa dorzuć część pieczarek. 4 łyżki bulionu wymieszaj z jogurtem i z mąką. Wmieszaj...

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Zrazy z ogórkiem, szynką i papryką

    Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój i rozbij tłuczkiem. Posyp pieprzem i posmaruj  musztardą. Ogórki, paprykę i jedną cebulę pokrój w paski i ułóż na mięsie. Przykryj plastrem szynki. Całość mocno zwiń i obwiąż nitką.  2. Zrazy obtocz w mące, podsmaż na maśle. Przełóż do garnka, dodaj drobno posiekaną cebulę, chilli, grzyby, czosnek. Zalej wodą i gotuj 2 godziny. Dodaj musztardę. 

  • Takie zrazy najlepiej smakują z kluskami Śląskimi lub kopytkami.

  • Składniki na 8 porcji: - 1,10 kg wołowiny na zrazy, - 3 dag mąki, - 4-5 dag suszonych grzybów, - 15 dag szynki wędzonej, - 8 dag papryki konserwowej, - 2 jajka ugotowane na twardo, mała puszeczka koncentratu pomidorowego, - 3/4 szklanki śmietany, - tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, vegeta Przygotowanie: 1. Mięso umyć, usunąć błonę, pokroić na porcje. Rozklepać tłuczkiem zwilżonym...

  • Zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem, cebulką, kiełbasą, pyszny obiad.

  • Dziczyzna

    ...odpowiedniej obróbce zyskuje na jakości. Nadaje się do wyrobu kiełbasy i szynki; przyrządza się z jego mięsa pieczenie, steki, kotlety i zrazy. Wysoko ceni się polędwicę z dzika, golonkę i wątróbkę. Zając(...) odżywczych. Na dodatek jest chudsze i lepsze od mięsa dzika. Z jeleniny przyrządza się pieczenie, ragout, combry, kotlety, steki, zrazy, gulasze pasztety, a nawet zupy. Sarna Sarna (Capreolus capreolus...

  • Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Polecam tak przygotowane mięsko:)

Artykuły na temat: zrazy z mięsa od szynki
  • Staropolskie zrazy z grzybami

    ...namoczyć w wodzie. Potem ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru i pokroić w paseczki. Na płatach mięsa rozłożyć plastry szynki, grzyby, cząstki odsączonej papryki i jajka. Razem ciasno zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Zrazy oprószyć mąką i obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia dołożyć śmietanę...