• Informacje na temat:

    żółta papryka zdjęcia

Przepisy na temat: żółta papryka zdjęcia
  • Faszerowana papryka

    Idealna na przystawkę!

  • Przepis na tą sałatkę pochodzi z blogu Mirabelki, to była moja próba generalna przed Wielkanocą :-), polecam

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 50 dag mielonej karkówki 2 duże kolorowe papryki 1 cebula 1 jajko 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych) 4 łyżki startego parmezanu 1 czubata łyżeczka musztardy 4 duże plasterki żółtego sera 2 łyżki oleju sól, pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na...

  • Jajeczna, warstwowa - pysznie smakuje i pięknie się prezentuje :)

  • Klopsy pieczarkowe z żółtym serem

    Spróbujesz raz i będziesz przyrządzać częściej

  • lekka i smaczna

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Jest pyszna :))) polecam!!!

  • Żółta papryka w gorczycy

    ...smaku. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoiku. Słój natychmiast dokładnie zamknąć i odwrócić do góry dnem. Po całkowitym ostudzeniu papryka jest gotowa do przechowania...

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka zielono-żółta z boczkiem"

Artykuły na temat: żółta papryka zdjęcia
  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) najpopularniejsza z papryk - odmiana Bell. Słodka i mięsista może być czerwona, pomarańczowa, żółta, fioletowa, kremowa czy zielona. Bell warto dodawać do sosów, sałatek, lecza, gulaszu, a także...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Czerwona, pomarańczowa, żółta, zielona - każda ma niewiele kalorii - 100 g to zaledwie 23 kcal. Najzdrowsza jest surowa papryka, ale duszona, pieczona (ajwar) czy kiszona też ma sporo zalet. Warzywo(...), cierpiące na zespół jelita nadwrażliwego, wzdęcia czy mające ogólne dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Gotowana dla seniorów Gotowana lub duszona papryka, zwłaszcza żółta ma sporo...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Wyborna papryka

    ...pomidorowego, pęczek natki, sól, pieprz, słodka mielona papryka, 200 ml bulionu warzywnego. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wystudź. 6 cebul obierz z łupin, każdej zetnij wierzch. Cebule gotuj 10(...) kwaśną śmietaną lub dipem czosnkowym. Papryka pieczona z mięsem Składniki na 4 porcje: 1/2 kg małych kolorowych papryk, 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego, jajko, czerstwa bułka kajzerka, cebula...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Kolorowo na talerzu, czyli dieta na lato

    ...solą i czarnym pieprzem. Zjedz z bagietką. KOLACJA: Papryka z bryndzą: Zgrilluj 2 czerwone papryki. Zdejmij z nich skórkę. Skrop sosem winegret z czosnkiem, obłóż kawałkami bryndzy. Żółte...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    W maju nakładem wydawnictwa Samo Sedno, ukazała się wyjątkowa książka kulinarna - "Retrowarzywa"! 105 oryginalnych przepisów zilustrowano 105 autorskimi zdjęciami przygotowanymi specjalnie na potrzeby tej publikacji.

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...