• Informacje na temat:

    żołądki z papryką

Przepisy na temat: żołądki z papryką
  • Kaszotto z mięsem i warzywami

    .... Kaszotto z podrobami Sposób przygotowania 1. Grzyby moczę w 1,5 szklanki wody. Żołądki oczyszczam, zalewam wodą i gotuję. Odcedzam, ponownie zalewam wodą. Dodaję łyżeczkę jarzynki, liść laurowy oraz ziele angielskie. Przykrywam garnek i gotuję żołądki do miękkości.  2. Serduszka oczyszczam i kroję w paski, podobnie jak ugotowane żołądki. Cebulę obieram, siekam, szklę na rozgrzanym oleju razem...

  • Gęsina nigdy nie będzie fast foodem!

    ...muszkatołowa Przygotowanie: 1. Żołądki gęsie ugotuj do miękkości, obierz i pokrój na cząstki. Żołądki podduś z cebulą, podgrzybkami i papryką. Zalej sosem pieczeniowym i dodaj koncentrat(...) obchodzić w "zwolnionym tempie". Gęś tradycją, hodowlą i przygotowaniem wpisuje się w niespieszne celebrowanie, dlatego skorzystajmy z tej niezwykłej okazji, jaką oferuje nam sezon.\ Przepis na żołądki...

  • Zupa z drobiowych żołądków

    Składniki: 50 dag żołądków drobiowych (kurczak lub indyk) 1  marchew 1 średnia pietruszka seler 1/2 strąka czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej kilka łyżek groszku konserwowego natka pietruszki koperek ryż Sposób przygotowania: Z żołądków ugotować wywar, odcedzić. Dodać warzywa pokrojone w drobną kostkę i gotować do ich miękkości. Żołądki pokroić w paski i dodać...

  • Miłość od kuchni

    ...ceny - trufle. Z owoców cenione są zwłaszcza jeżyny, kiwi, ananasy, awokado oraz orzechy włoskie. Natomiast wśród mięs za afrodyzjaki uznaje się głównie podroby - wątroby, żołądki, nerki, móżdżek...

Artykuły na temat: żołądki z papryką
  • Kolory listopada

    ...prawa. Zdecydowanie częściej potrzebujemy teraz ciepłych posiłków. Niech zupa krem z dyni, marchwi, pomidorów czy ziemniaków rozgrzeje nasze żołądki i doda energii. Marchew, dynia, papryka, buraki...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Warzywa sezonowe

    ...miesiącem, który nie obfituje w świeże zbiory. Wysyćmy żołądki kapustą (świeżą i kiszoną), brukselką, marchwią, pietruszką (zarówno korzeń, jak i natka), ziemniakami, burakami, cykorią i roszponką. Jak...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z cynamonem. Zmęczone całonocną imprezą i obżarstwem żołądki gości na pewno będą wdzięczne za ten zdrowy i lekki posiłek. Dobrym pomysłem na przyjęcie plenerowe jest wynajęcie food trucka...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Czarodziejskie leki Afrodyty

    ..., jeżyny, kiwi, ananasy. Z mięs za afrodyzjaki uchodzą przede wszystkich podroby: wątroba, żołądki, nerki i móżdżek. Do tego dochodzą przyprawy: imbir, bazylia, chili, cynamon, curry, kolendra, lubczyk...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Afrodyzjaki prosto z natury

    ...jakości życia seksualnego. I tak najlepsze ponoć są podroby, takie jak wątroba czy żołądki. Ale w niektórych krajach europejskich popularnością cieszą się części ciała zwierząt jak oczy jagniąt na...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...