• Informacje na temat:

    ziemniaki z patelni z ziołami

Przepisy na temat: ziemniaki z patelni z ziołami
  • Faszerowane ziemniaki

    Przedstawiamy cztery pomysły na sycącą przekąskę: smakowicie nadziane ziemniaki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zaserwować je również jako samodzielne danie.

  • Drobiowe udka w wonnych ziołach

    ...je, wymieszaj oliwą, sokiem  cytrynowym i winem. Polej tym udka. Miseczkę przykryj folią. Włóż do lodówki. Mięso marynuj 2 godziny. 2. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki. Gotuj(...) nieobrany czosnek  i pokrojone warzywa. Polej pozostałą marynatą. Posyp solą oraz pieprzem. Piecz  1 godzinę w 190 st. Udekoruj odłożonymi ziołami. Podudzia pachnące oregano i kolendrą Sposób...

  • Sałatki z ziemniakami pełne cennych witamin

    Ziemniaki mają mnóstwo wartości odżywczych oraz niepowtarzalny smak i aromat. Są idealne nie tylko do obiadu, ale też na kolację albo przekąskę. Oto dwa proste przepisy na sałatki, które zachwycą domowników i gości.

  • Ziemniaki faszerowane

    Takie danie zrobisz szybko i bez wysiłku. Faszerowane ziemniaki posmakują całej rodzinie.

  • Ziemniaki faszerowane

    Takie ziemniaki posmakują każdemu. Farsz możesz dobrać w zależności od własnych upodobań. Smacznego!

  • Łosoś z ziemniakami

    Sposób przygotowania: 1. Łososia opłucz, oczyść, usuń skórę. Pokrój na mniejsze kawałki. W garnku wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, miód i musztardę. Marynatę dopraw do smaku ziołami, solą(...) garnka i przewracaj kawałki ryby, aby wszystkie równomiernie się zamarynowały. 3. Wyszoruj starannie ziemniaki, pozostaw je ze skórką. Wrzuć na osolony wrzątek. Ugotuj w mundurkach do miękkości...

  • Omlet zapiekany z ziołami

    Sposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw. Na patelni, która nadaje się do wstawienia do piekarnika (bez plastikowej rączki) rozgrzej trochę masła i oleju i wrzuć ziemniaki. Smaż do zrumienienia. Posiekaj dymkę i miętę, jajka rozbełtaj. Wymieszaj. Szparagi umyj, pozbaw je zdrewniałych końcówek, pokrój na...

  • Trzy odsłony ziemniaka – jak wyczarować z niego pyszne danie?

    Gotowane, pieczone lub smażone – ziemniaki to dla wielu z nas absolutny „must have”, jeśli chodzi o tradycyjny polski obiad. Czy muszą być one wyłącznie dodatkiem do pysznego dania? Oczywiście, że nie!

  • Smakowity drób w warzywach i ziołach

    Delikatne białe mięso znakomicie nadaje się na wiosenną ucztę. Połącz je z aromatycznymi ziołami, a na twoim stole zagoszczą dania pyszne, lekkie i pełne świeżości.

  • Patelnia zbójnicka Roberta Sowy

    ...- Sztuka kulinarna to moje powołanie. Jestem szczęśliwym człowiekiem, gdyż robię to co lubię- mówi o sobie szef kuchni Robert Sowa. Może więc jest to najlepszy argument, aby wypróbować przepis na patelnię zbójnicką w jego wykonaniu.

Artykuły na temat: ziemniaki z patelni z ziołami
  • Delikatne kotleciki ziemniaczane z ziołami

    Sposób przygotowania: 1. Jeszcze ciepłe, dokładnie odcedzone ziemniaki przeciśnij przez praskę.  2. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż ją na oleju.  3. Połącz ziemniaki z cebulą. Dodaj jajko, 2 łyżki(...) tartej.  5. Na szerokiej patelni rozgrzej masło klarowane. Kładź kotlety na gorący tłuszcz i smaż po około 5 minut z obu stron. Dobrym dodatkiem do nich jest sos czosnkowy lub tatarski. Zobacz także:

  • Kurczak pieczony w ziołach

    ...znów podlej tuszkę szklanką wody.  Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Szpinak opłucz, listki osusz. Pozostałą cebulę obierz i posiekaj. Pomidory umyj, pokrój na połówki.  Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj pomidory i szpinak. Duś razem przez pięć minut. Poprósz solą oraz pieprzem. Ziemniaki usmaż na pozostałym oleju. Pod koniec posól.  Upieczonego kurczaka zdejmij...

  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Obieramy ze skórki, ścinamy wierzch i wydrążamy łyżeczką. Przygotowujemy farsz: Obieramy cebule i kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy na nim cebulę. Obieramy czosnek i drobno go siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodajemy jajko, starty...

  • Ziemniaki z liśćmi limonki kaffir

    ...komosę ryżową, wciskam trochę soku z limonki i podprażam, aż nasiona staną się przyjemnie chrupiące. Ziemniaki przekładam do miski, posypuję poszatkowanymi ziołami i podprażoną komosą ryżową. Można zjeść(...)Przygotowanie: Ziemniaki myję dokładnie i kroję na 4 części. W woku rozgrzewam 1½ łyżki masła klarowanego, wrzucam ziemniaki, dodaję przyprawy i podsmażam przez 2-3 minuty, cały czas mieszając...

  • Gulasz z ziołami

    ...1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski.  2. Umyte marchewki, kalarepy, a także cebule obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Szczypiorek grubo siekamy.  3. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy paski wieprzowiny, oprószamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Smażymy 4-5 minut na jasnozłoty kolor. Przekładamy na talerz. Na tym samym oleju podsmażamy pokrojone...

  • Placki z cukinii i ziemniaków

    ...czosnek. Duś na średnim ogniu około 10 min, aż sos zgęstnieje. Dodaj do niego zioła, cukier i cukinię. Dopraw.  2. Ziemniaki oraz marchewkę obierz, umyj. Zetrzyj na tarce na małych oczkach. Cebulę i cukinię (wraz ze skórką) zetrzyj na tarce na małych oczkach. Przełóż do ziemniaków z marchewką. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka oraz obie mąki. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na patelni...

  • Gulasz z ziemniakami

    .... 2. Obrane marchewki i ziemniaki kroimy w kostkę, a cebulę siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Boczek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i 2-3 minuty podsmażamy czosnek i cebulę z boczkiem, cały czas mieszając.  3. Mięso wyjmujemy z bulionu, studzimy, a następnie kroimy w kostkę. Do bulionu dodajemy marchewkę, ziemniaki i gotujemy około 15 minut. 4. Na koniec...

  • Czas na młode ziemniaki

    ...ziemniaki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ziemniaki przez 10 minut, obracając. Posypać rozmarynem. Pozostałe zioła pokroić. Wmieszać z twarożkiem i wodą mineralną, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki(...), odparować. Zioła posiekać, cebulę I czosnek drobno pokroić, zmieszać z twarożkiem oliwą, sokiem z cytryny i ziołami. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Ziemniaki podawać z dipem.  

  • Ziemniaki w boczku z ziołowym twarożkiem

    Przygotowanie: Ziemniaki umyć, wrzucić do wrzątku i gotować 20 minut. Plastry boczku przekrawać na pół i zawijać w nieodcedzone ziemniaki. Na patelni...

  • Ziemniaki w roli głównej

    ...przesmażamy na rumiano i dodajemy wraz z posiekanymi ziołami do zupy. Podgotowujemy zupę jeszcze 2-3 minuty i podajemy. Ziemniaki faszerowane Składniki na 6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa(...)Pieczone ziemniaki z boczkiem Składniki na 2 porcje: 6 ziemniaków (mniej więcej tej samej wielkości), 6 plastrów wędzonego boczku, sól, mielony czarny pieprz, łyżeczka suszonego rozmarynu, gałka...