• Informacje na temat:

    ziemniaki z kapustą kiszoną przepis

Przepisy na temat: ziemniaki z kapustą kiszoną przepis
  • "Mielone" z surówką z kapusty kiszonej

    .... Pieczemy, aż będą przypieczone i chrupiące (około 20 minut). Podajemy z surówką i kaszą gryczaną. W międzyczasie przygotowujemy surówkę: wszystkie składniki mieszamy. Przepis pochodzi z książki "Zdrowe...

  • Powojenny przepis na smaczne i zdrowe danie na obiad.

  • Zupa z kapusty kiszonej z ciecierzycą

    Przepis na pyszną zupę...

  • Przepis mojego autorstwa. Coś dla wielbicieli dań z ziemniaków i kapusty.

  • Zupa z kapusty czerwonej

    Witaminy, sód, potas, magnez - to tylko niektóre ze składników czerwonej kapusty. Jedzmy ją więc, a będziemy cieszyć się dobrym zdrowiem. Oto przepis na wzmacniającą zupę.

  • Tradycyjny mielony z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, bardzo lubiany przez wielu smakoszy :)

  • Kapuśniak z kiszonej kapusty

    Składniki na 6 porcji: - 30 dag kiszonej kapusty, - 1 pęczek włoszczyzny, - 1 cebula, - 4 ziemniaki, - 10 dag chudego wędzonego boczku, - 2-3 ząbki czosnku, - 2 łyżki oleju, - 1 łyżka mąki, - 2-3 listki laurowe, - 2-3 ziarenka ziela angielskiego, - 2-3 ziarenka czarnego pieprzu, - suszony majeranek, - sól kilka gałązek świeżego majeranku do dekoracji Przygotowanie: Kiszoną kapustę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą"

  • ...włoszczyzny, 100 ml bulionu, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, kminek, jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, sól. Przygotowanie : Kapustę kiszoną płuczemy, siekamy(...) wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy do smaku i podajemy z ziemniakami puree lub całymi pieczonymi ziemniakami. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego. Jeżeli znasz...

  • Wypróbowany przepis na "Placka z kiszoną kapustą"

Artykuły na temat: ziemniaki z kapustą kiszoną przepis
  • Księga smaków: Biała kapusta

    .... >>>Na kolejnej stronie znajdziesz przepis na sałatkę Jamiego Oliviera

  • Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Wieki temu kiszona kapusta stała się dla ludzi symbolem trwałości sił natury i życiodajnej mocy sprawiającej, że przyroda budziła się do życia na wiosnę. Dobrze przygotowana kapusta była bardzo trwała, dlatego według starych wierzeń chroniła od złego, zapewniała także siłę i witalność, a gotowana z dodatkiem grochu bądź grzybów miała ponadto chronić przed...

  • Szaszłyki z dorsza, cukinii i pomidorków

    Oto przepis na jeden ze zdrowszych obiadów.

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Jedzenie, że hej!

    ...przepis. Bryjka przygotowywana z mąki, kaszy, wody lub mleka, odrobiny tłuszczu i soli to sprawdzony góralski przepis na czasy kryzysu. Kuraś i Smoleński radzą "zagotować osoloną wodę, wsypać mąkę(...) książę Karol komentując: "It’s strong vodka". Tradycyjna góralska kuchnia najlepiej smakuje pod Tatrami, ale jej popularność wykracza daleko poza Podhale. Góralskie przepisy mają w swoim repertuarze...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Gnocchi i haluszki

    ...​Wystarczy że zmodyfikujesz przepis klusek śląskich, a na twoim stole zagoszczą potrawy, którymi delektują się Włosi i Słowacy.

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...