• Informacje na temat:

    ziemniaki udka przepis

Przepisy na temat: ziemniaki udka przepis
  • Dieta bezglutenowa: Udka z kurczaka w sosie z podgrzybków

    Przepis na bezglutenowe udka z kurczaka w sosie z podgrzybków, koniecznie wypróbuj!

  • Wypróbowany przepis na "Pieczone udka kaczki"

  • Zupa ogórkowa

    Sprawdzony przepis na pyszny obiad.

  • W czasach szkolnych, w ślad za moją mamą, założyłam zeszyt w którym spisywałam z gazet różne ciekawe przepisy. Czasem otwieram ten zeszyt i odkurzam stare przepisy. Znalazłam prosty przepis na wołowinę z ziemniakami. Nie wiem dlaczego nazwano go ziemniaki po żydowsku :) ale to nieistotne, ważne, że smakuje świetnie:) Prezentuję przepis ze starego zeszytu, ale odświeżony. Jeżeli interesuje Was oryginał, zapraszam do odwiedzenia mojego bloga :)

  • Pieczony kurczak z warzywami korzeniowymi

    Przepis stworzony specjalnie dla dzieci przez ekspertów kampanii Beko Jedz jak Mistrz.

  • Sprawdzony przepis na "Udka królika"

  • Rosół prawie staropolski

    Gotowanie prawdziwie po staropolsku wydaje się dziś zupełnie nieekonomiczne i pracochłonne. Rzeczywiście, klasyczny rosół przygotowuje się długo, ale cierpliwość popłaca. Nie ma on nic wspólnego z wywarem z jednego udka i przypadkowych warzyw, ani, tym bardziej, z tym z kostki.

  • Sprawdzony przepis na "Udka z rosołku"

  • Słynne zapiekanki ziemniaczane

    Znajdziesz je w najlepszych restauracjach w różnych zakątkach świata. Z naszymi przepisami z łatwością przygotujesz je także we własnej kuchni.

  • Sprawdzony przepis na "Bażancie udka"

Artykuły na temat: ziemniaki udka przepis
  • Roladka drobiowa. Przepis Mariety Mareckiej

    Z purée bazyliowo-brukwiowym, sosem winno-malinowym i cykorią z topinamburem. Przepis Mariety Mareckiej.

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Udka faszerowane

    Przygotowanie: Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wsyp ½ łyżeczki soli, zalej zimną wodą. Zagotuj, gdy zaczną wrzeć zmniejsz ogień i gotuj(...) i pieprzem. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Z wierzchu skrop olejem. Piecz 40-50 minut w tem. 180°C. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Ciecierzycę opłucz, osącz na sicie. Groszek...

  • To jeden z tych produktów, na które czekamy cały rok. Młode ziemniaki powróciły do sklepów i już teraz możemy delektować się ich wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Ziemniaki są cennym źródłem węglowodanów, będących paliwem, niezbędnym do prawidłowej pracy naszego organizmu. Włączając ziemniaki do naszego jadłospisu, zagwarantujemy sobie źródło witaminy C, A, E oraz niezwykle cennych witamin z grupy B - tiaminy, ryboflawiny, niacyny oraz pirydoksyny. Ponadto, w ziemniakach znajdziemy...

  • Udka w glazurze z miodem i sosem sojowym

    Wypróbuj ten przepis, jeśli szukasz pomysłu na eleganckie, ale łatwe do przyrządzenia danie z drobiu.

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniaki w roli głównej

    Pieczone ziemniaki z boczkiem Składniki na 2 porcje: 6 ziemniaków (mniej więcej tej samej wielkości), 6 plastrów wędzonego boczku, sól, mielony czarny pieprz, łyżeczka suszonego rozmarynu, gałka muszkatołowa, 2 łyżki oleju. Ewentualnie: 150 g sera żółtego, 1/2 kg brukselki, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, 50 g masła. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...