• Informacje na temat:

    ziemniaki po węgiersku

Przepisy na temat: ziemniaki po węgiersku
  • Placki po węgiersku

    Ziemniaki obrać, umyć w zimnej wodzie. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach. Cebulę obrać, posiekać lub również zetrzeć, wymieszać. Dodać mąkę, wbić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje masy ziemniaczanej i smażyć duże, równe, niezbyt grube placki. Zrumienione dobrze z obu stron przenieść na papierowy ręcznik, by...

  • Super ziemniaki do drugiego dania.

  • Węgierski przysmak

    Placki ziemniaczane po węgiersku smakują doskonale. Pamiętajmy jednak, że są ciężkostrawne i nie częstujmy nimi małych dzieci.

  • Jest to pikantne i pożywne danie jednogarnkowe , które z powodzeniem może zastąpić cały posiłek .

  • Obiad na cały tydzień

    ...pod przykryciem 40 minut w temp. 180°C. Pod koniec pieczenia odkryj.  Gulasz po węgiersku Sposób przygotowania 1. Jedną cebulę, dwie marchewki, pietruszkę, seler i por obierz i zalej wodą(...), pieprz, gotuj pod przykryciem.  2. Wrzuć pokrojoną pierś kurczaka, poszatkowaną kapustę, posiekane w kostkę buraki i ziemniaki. Gdy warzywa zmiękną, dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw, posyp natką. 

  • Myślę, że smakują każdemu :)

  • Każdy lubi placki ziemniaczane, każdy lubi gulasz po węgiersku.........proponuję je połączyć :-) będzie zachwyceni.

  • Prosta wersja placka po węgiersku czyli duże placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym.

  • Placek po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Treściwe, idealnie pikantne i po prostu smaczne.

  • Placków pierwszy raz skosztowałam na wakacjach. Były tak pyszne, że nauczyłam się je robić sama. I jest to teraz jedno z moich "popisowych" dań ;-)

Artykuły na temat: ziemniaki po węgiersku
  • Placek po węgiersku

    Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na sycący placek po węgiersku.

  • Placki po węgiersku

    Obrane ziemniaki, cebulę i ząbek czosnku zetrzeć na tarce o małych oczkach (ja mam przystawkę do maszynki do mięsa i tak jest znacznie szybciej). Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz, starannie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć dość grube placki. Wołowinę pokroić w kostkę (2x2), obtoczyć w mące i mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, spieczoną mąkę z patelni...

  • Smażmy placki

    Placki po węgiersku z mięsnym sosem Przygotowanie:  Umyj i osusz mięso. Pokrój w niedużą kostkę. Obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojony boczek. Cebulę i marchew obierz, a paprykę(...) o drobnych oczkach ziemniaki. Dodaj mąkę, drobno posiekaną cebulę, jajko i sól. Dokładnie wymieszaj. Rozgrzej olej. Kładź na patelni porcje ziemniaczanej masy i smaż z obu stron na złoto. Wyłóż placki...

  • Gulasz wyśmienity - przysłała Mieczysława Ciepłe banany - przysłała Olga Rosół cesarzowej - przysłała Olga Zupa gulaszowa po węgiersku - przysłał Marcinus Pieczone ziemniaki - przysłała Ania...