• Informacje na temat:

    ziemniaki faszerowane mięsem

Przepisy na temat: ziemniaki faszerowane mięsem
  • Faszerowane ziemniaki

    Przedstawiamy cztery pomysły na sycącą przekąskę: smakowicie nadziane ziemniaki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zaserwować je również jako samodzielne danie.

  • Jak odmienić nudne ziemniaki?:) Faszerując je! W mojej wersji farszem jest mięso mielone z cebulą, papryką i serem. Do tego wystarczy maślanka i mamy pełny, sycący i treściwy obiad:).

  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę obierz, posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij cebulę, dodaj mięso, przyprawy, smaż 10 minut. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Dodaj do mięsa, wymieszaj, smaż 2 minuty. 2. Ziemniaki przekrój na połówki, wydrąż z nich środki. Miąższ posiekaj drobno, wymieszaj z mięsem i marchewką, lekko podsmaż. Ziemniaki...

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym"

  • Ziemniaki faszerowane

    Takie danie zrobisz szybko i bez wysiłku. Faszerowane ziemniaki posmakują całej rodzinie.

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym"

  • Ziemniaki faszerowane

    Takie ziemniaki posmakują każdemu. Farsz możesz dobrać w zależności od własnych upodobań. Smacznego!

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane ziemniaki"

  • Faszerowany schab

    Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki faszerowane"

Artykuły na temat: ziemniaki faszerowane mięsem
  • Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

    Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj do miękkości, odcedź i odstaw, aby ostygły.  2. Przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż łyżką część miąższu tak, by powstały łódeczki. l Podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso i smaż około 8 minut, ciągle mieszając.  3. Dodaj rozdrobnione pomidory z puszki razem z sokiem oraz przyprawy.  4. Dopraw farsz drobno pokrojoną natką...

  • Ziemniaki faszerowane

    Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem i groszkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy i serek topiony.  2. Ziemniaki wyszoruj i natrzyj olejem. Ułóż na blasze i piecz w 200 stopniach C przez ok. 40 minut.  3. Wyjmij ziemniaki, natnij i nafaszeruj mięsem. Posyp mozzarellą i tymiankiem i piecz jeszcze 5 min.  Zobacz także:

  • Ziemniaki faszerowane salami

    O tej porze roku wykorzystajmy zdrowe i niedrogie ziemniaki, marchew i inne warzywa. Mają dużo witamin i błonnika. Gdy dodasz do nich jajka lub mięso, przygotujesz pyszne posiłki.

  • Ziemniaki faszerowane wołowiną

    Ziemniaki można wykorzystać nie tylko jako dodatek do dań, ale jako bazę. Pieczone, faszerowane - to doskonały pomysł na danie główne.

  • Faszerowane bataty

    Smak pieczonych ziemniaków wszyscy znamy doskonale, a pieczonych, faszerowanych batatów? Wypróbuj przepis na to pyszne danie z mięsem mielonym.

  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Obieramy ze skórki, ścinamy wierzch i wydrążamy łyżeczką. Przygotowujemy farsz: Obieramy cebule(...) ser (zostawiając trochę do posypania), czosnek, cebulę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiając ją solą i pieprzem. Nadziewamy masą ziemniaki. Na wierzchu posypujemy resztką...

  • Faszerowane warzywa

    Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą (nie obieraj ich). Cebulę obierz z łupin. Do garnka z wrzącą, osoloną wodą włóż ziemniaki, gotuj 10 min. Włóż cebulę, gotuj kolejne 10 min. Z papryki i cukinii odetnij górę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz. Z cukinii łyżeczką delikatnie wydrąż miąższ. Posiekaj. Z wystudzonych ziemniaków i cebul zetnij górę. Delikatnie...

  • Cebula faszerowana

    Przygotowanie: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dodajemy mleko i 1-2 łyżki masła, tłuczemy aż powstanie gładkie purée. Z cebuli odkrawamy czubki na 1/4 wysokości, z pozostałej części wyjmujemy środek, zostawiając 2-3 warstwy. Wyjęte z cebuli części kroimy w drobną kostkę. Wydrążone cebule gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, osuszamy...

  • Udka faszerowane

    Przygotowanie: Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wsyp ½ łyżeczki soli, zalej zimną wodą. Zagotuj, gdy zaczną wrzeć zmniejsz ogień i gotuj około 10 min. Dodaj brokułowe różyczki, gotuj 10-15 min aż warzywa zmiękną. Odcedź je, włóż do garnka. Dodaj masło oraz mleko. Wymieszaj i rozdrobnij blenderem na purée. Dopraw do smaku gałką...

  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    Polacy uwielbiają ziemniaki. Jemy je przez okrągły rok - gotowane, smażone czy pieczone. Sprawdź, jak je przyrządzać, by trafiły na talerz w najzdrowszej formie.