• Informacje na temat:

    zielony pudding

Przepisy na temat: zielony pudding
  • Poznaj wszystkie tajemnice dyni!

    ..., a skończywszy na musach i puddingach czy nawet tortach. Sprawdzi się więc zawsze, przygotowana na każdą okazję, czy to na słodko, czy słono lub w bardziej "wytrawnym" wydaniu. - Dynia to prawdziwa...

  • pyszne, lekkie, idealne jak zostaje nam czerstwa chalka korzystalam z przepisu A. Kręglickiej (z moimi modyfikacjami)

  • Chia - to ostatnio modne słowo, a tak naprawdę to ziarenka szałwii hiszpańskiej posiadające witaminy, minerały i antyoksydanty Te maleństwa zawierają w sobie: 8 razy więcej kwasów Omega-3 niż dziki łosoś, 15 razy więcej magnezu niż brokuły, 6 razy więcej wapnia niż mleko, 3 razy więcej żelaza niż szpinak, 4 razy więcej selenu niż len, 2 razy więcej błonnika niż otręby. Zachęceni do wypróbowania chia? To do dzieła! :-)

  • Pyszny, delikatny pudding z brązowego ryżu, na śniadanie, podwieczorek lub kolację.

  • Kuchnia brytyjska nie ma zbyt wielu fanów :) Ja też jej wielką zwolenniczką nie jestem, ale są w niej pewne perełki! Jedną z nich jest właśnie pudding Yorkshire. Jest świetnym dodatkiem do mięsnych sosów. Idealnie zastąpi ziemniaki lub kaszę ;)

  • Szybkie, proste

  • Stylizacja idealna na halloween :) smak istnie czekoladowy i w dodatku niesamowicei pyzne ciastka oreo.

  • Pychotka :)

  • Nie zawiera ani grama tłuszczu.Polecam na śniadania :)

  • Smaczne i zdrowe na śniadanie.

Artykuły na temat: zielony pudding
  • Zielona kuchnia

    Zielony ogród Składniki na 1 litr: 4 selery naciowe 2 kg świeżych ogórków 1 pęczek natki pietruszki Sok z 3 cytryn Sposób przygotowania: W sokowirówce wycisnąć sok z wcześniej obranych i umytych warzyw: selera oraz ogórków. W blenderze zmiksować natkę pietruszki z sokiem z cytryny. Wszystkie składniki połączyć i przelać do szklanek. Avocado pudding   Składniki na...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Mikołajki w żłobku i przedszkolu

    ..., świąteczny pudding czy piernik na bazie marchwi albo dyni, a nawet owsiankę. Pomysł na wspólną zabawę Dekorowanie pierniczków może być świetną zabawą podczas imprezy mikołajkowej w żłobku czy(...) maliny - by uzyskać różowy kolor; - sok z liści szpinaku, zmielone liście mięty - by uzyskać zielony kolor; - sok z pomarańczy lub marchwi - by uzyskać pomarańczowy kolor. Należy pamiętać, że...

  • Co jakiś czas możemy usłyszeć o kolejnych hitach żywieniowych, które w zaskakujący sposób mają wpływać na nasz organizm. Ostatnio bardzo popularnym stał się zielony jęczmień. Czy warto po niego sięgnąć? Przekonajcie się sami! Fot. 123RF/Picsel Jeśli na bieżąco śledzicie najnowsze trendy kulinarne i żywieniowe, z pewnością chociaż raz słyszeliście o zielonym jęczmieniu. Ten niezwykle modny składnik przebojem wdarł się na nasze stoły. O jego smaku nie będziemy dyskutować, gdyż to kwestia gustu,...

  • Bardzo przyjemna dieta!

    .... Na dno szklanki wsyp owoce, zalej mlekiem. Zjedz pudding dobrze schłodzony. LUNCH: Wegetariański wrap pełnoziarnista tortilla, marchewka, pół czerwonej papryki, zielony ogórek, garść rukoli, olej(...) pracy. Po 3 tygodniach pozbędziesz się nawet 2 kg, oczyścisz jelita i usprawnisz ich pracę. PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS ŚNIADANIE: Pudding chia z mleczkiem migdałowym 150 ml mleka migdałowego, 2 łyżki...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Dieta bez laktozy

    ...niż mleko krowie - mięso - kasza gryczana, kasza jaglana, płatki owsiane - nasiona roślin strączkowych - groszek zielony, kapusta włoska, brukselka i szpinak. Źródła witaminy B12: - mleko sojowe(...) śniadanie: Budyń jaglany z migdałami i pomarańczą. Obiad: Bataty z wegetariańskim leczo (ciecierzyca, papryka, pomidory, cukinia, fasola biała, bakłażan, słonecznik). Podwieczorek: Pudding chia na mleku...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Dubrownik: Perła Chorwacji

    ...z wędzonym mięsem), sałatkę z ośmiornicy, grillowane sardynki, czy słynne czarne risotto. Na deser miejscowi polecają Dubrownicką Rozatę (rodzaj mlecznego kremu) lub kotonjatę (pudding z pigwy). Do tego...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...