• Informacje na temat:

    zielona papryka marynowana

Przepisy na temat: zielona papryka marynowana
  • Papryka: Trzy kolory zdrowia

    Jesienią mamy większą ochotę na ciepłe posiłki, a papryka jest jednym z nielicznych warzyw, które poddane obróbce termicznej, zachowuje znaczną część wartości odżywczych. Korzystajmy z atutów zarówno duszonej, pieczonej, marynowanej, jak i surowej papryki. To warzywo ma nam wiele do zaoferowania.

  • Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.

  • Marynowana fasolka z papryką

    Doskonały dodatek do mięs.

  • Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.

  • Jaja marmurkowe z majonezem

    Składniki na 4 porcje: 8 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki listków czarnej herbaty 4 łyżki sosu sojowego 6 goździków kawałek cynamonu po 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry, pieprzu i ziela angielskiego sól, cukier 150 ml majonezu papryka marynowana, sałata i zielenina do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Zagotować pół litra wody z przyprawami i sosem...

  • Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.

  • Na słodko czy na ostro?

    Czy wiesz, że papryka zwiększa odporność organizmu? Masz więc dodatkowy powód, by wypróbować nowe przepisy Magdy Gessler z różnych stron świata!

  • Doskonały przetwór, który koniecznie musi znaleźć się wśród zimowych zapasów. Papryka idealna jako surówka do obiadu, ale również świetnie smakuje jako samodzielna przekąska..

  • Składniki: kostka sera; pomidor; szczypiorek; rzodkiewka; kukurydza konserwowa; szynka; śmietana; sałata zielona; chleb czarny; sól, pieprz do smaku.

  • Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.

Artykuły na temat: zielona papryka marynowana
  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Czerwona, pomarańczowa, żółta, zielona - każda ma niewiele kalorii - 100 g to zaledwie 23 kcal. Najzdrowsza jest surowa papryka, ale duszona, pieczona (ajwar) czy kiszona też ma sporo zalet. Warzywo(...) Surowa papryka ma działanie lekko moczopędne. Często spożywana zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi, wspomagając układ krążenia. Zielona papryka ma przy tym niezbyt dużo potasu w porównaniu do żółtych...

  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) najpopularniejsza z papryk - odmiana Bell. Słodka i mięsista może być czerwona, pomarańczowa, żółta, fioletowa, kremowa czy zielona. Bell warto dodawać do sosów, sałatek, lecza, gulaszu, a także...

  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Zmniejsza apetyt, poprawia spalanie tłuszczu, ma więcej witaminy C niż cytryna. Papryka jest jedynym warzywem, które w trakcie gotowania, pieczenia oraz suszenia nie traci całej cennej witaminy.

  • Zielona herbata w kuchni

    ...czosnku 1 łyżki naturalnego miodu jedna papryka chilli lub pepperoni szczypta soli, pół bagietki. Przygotowanie: Papryczkę i czosnek drobno posiekaæ. Całość wymieszać z miodem i Nestea. Rozmrozić...

  • Jakie śledzie nie zaszkodzą, gdy chorujemy przewlekle

    Są zdrowe, ale u osób z przewlekłymi chorobami wywołują lub zaostrzają dolegliwości. Nie znaczy to, że w święta musimy z nich rezygnować. Wystarczy wiedzieć, jak je jeść.

  • Kiełki pełne witamin

    Pod względem zdrowotnym lepsze niż owoce! Dlatego warto je dodawać do mięs i sałatek przez cały rok.

  • ​Egzotyczna, piękna, przepyszna. Jeśli nie byłeś jeszcze w Gruzji, jedź tam jak najszybciej!

    Od dawna czułam, że Gruzja to będzie turystyczny strzał w dziesiątkę i klimaty, które w podróżach lubię. Nie myliłam się! To egzotyka najlepszego gatunku, serdeczni ludzie, pyszne jedzenie. No i wino. Dużo wina!

  • Dieta 5:2 dla niezdyscyplinowanych

    ...pieprzu. Warzywne słupki Klasyczna przekąska w czasie diety. Marchewka i papryka dostarczają dużo błonnika, który wypełnia żołądek i zmniejsza uczucie głodu. Zyskają wyrazistszy smak, jeśli skropisz je...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    .... Znajdują się na niej m.in.: cebula, czosnek, zielona herbata, winogrona, brokuły, jabłka. Kwercetynę można też zażywać w kapsułkach, jako suplement diety. Prócz działania przeciwhistaminowego...

  • Jarosze grillują

    ...papryka, 200 g mozzarelli, pęczek młodej cebulki. Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1 cm. Skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić, by puściły sok. Potem osuszyć je papierową serwetką...