• Informacje na temat:

    zeberka z kapusta i miodem

Przepisy na temat: zeberka z kapusta i miodem
  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    Czerwone risotto Sposób przygotowania 1. Botwinkę oczyść. Buraczki posiekaj, podduś na 1 łyżce masła z octem i miodem. Liście botwinki poszatkuj, dorzuć do buraczków. Wlej 1/2 bulionu, duś, aż(...) kapusta się nie rozgotowała). Wyjmij żeberka, obierz mięso z kości i pokrój na kawałeczki. Dorzuć do garnka. Potrawkę podawaj posypaną koperkiem.  Sznycle z jarzynami Sposób przygotowania...

  • Żeberka z surówką

    ..., miodem, keczupem i 2 łyżkami octu. Przygotowaną marynatą natrzeć żeberka. Odstawić na 30 minut. Kapustę drobno poszatkować, marchewkę utrzeć na grubej tarce, natkę pokroić. Przygotowane składniki...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Karnawałowe potrawy

    Karnawał to czas zabawy, domówek i biesiad przy stole. Podpowiadamy, co idealnie sprawdzi się na karnawałowe ucztowanie.

  • Pomysł na smaczny obiad

    Pyszne, sycące dania dla całej rodziny.

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Słodko-kwaskowe dojrzałe owoce idealnie komponują się z każdym mięsem. Z wołowiną, wieprzowiną, drobiem... Spróbuj, a nie pożałujesz!

Artykuły na temat: zeberka z kapusta i miodem
  • Soczyste żeberka

    Grillowane w marynacie, smażone z ziołami albo duszone w kremowy sosie.... Żeberka możesz przyrządzić na wiele sposobów. Wszystkie są pyszne.

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Młoda kapusta

    Kapusta jest bogata w fosfor, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo, sód, a także witaminy: A, C, E oraz z grupy B. Zawiera również sporo siarki - pierwiastka odpowiedzialnego za piękne włosy i zdrowe paznokcie. To typowo polskie warzywo powinno bardzo często pojawiać się w naszym jadłospisie. Młoda kapusta, w przeciwieństwie do jej jesiennej starszej siostry, najlepsza jest surowa, lub krótko...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Wieprzowina na stół!

    ...ponacinać ostrym nożem. Piekarnik nagrzać do temperatury 160ºC. Wymieszać wino z miodem. Przelać do rondla i podgrzewać mieszając tak długo, aż miód się całkowicie rozpuści. Mięso włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i polać mieszanką wina i miodu. Naczynie włożyć do piekarnika i piec 2 i 1/2 godziny, co jakiś czas polewając miodem i winem. Wyjąć i ostudzić. Na półmisku...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Dwa w jednym

    ...w wolnowarze. Wieprzowinę podawaj pokrojoną w plastry z dodatkiem wywaru grzybowego i z makaronem ryżowym. Jagnięcina po marokańsku z miodem (dla 4 osób) Czas przygotowania: 4,5-8,5 godziny...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Licz z nami kalorie

    ...- 37 kcal; burak - 38 kcal; cebula - 30 kcal; cukinia - 15 kcal; czosnek - 146 kcal; dynia - 28 kcal; fasola szparagowa - 27 kcal; groszek zielony - 76 kcal; kalafior - 22 kcal; kapusta pekińska - 12 kcal; kapusta włoska - 38 kcal; kukurydza - 110 kcal; marchew - 27 kcal; ogórek - 13 kcal; papryka zielona - 18 kcal; papryka czerwona - 28 kcal; pomidor - 15 kcal; por - 24 kcal; rzodkiewka - 14

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....