• Informacje na temat:

    zeberka w sosie sojowym

Przepisy na temat: zeberka w sosie sojowym
  • Ogniste żeberka

    .... Wszystko wymieszać z octem, oliwą, sosem sojowym, miodem, keczupem i majerankiem. Marynatą zalać mięso. Wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Wyjąć na pół godziny przed grillowaniem...

  • Smaczne i latwe

  • Żeberka słodko-pikantne

    Pomarańcze nadadzą żeberkom niezwykły smak.

  • Smaczne i szybkie w przygotowaniu

  • Żeberka grillowane w glazurze

    Wyjątkowo sycące.

  • Moje ulubione danie.

  • Pałeczki kurczaka i żeberka w miodzie

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, żeberka podziel na mniejsze części. Cebulę pokrój w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z ketchupem, miodem, musztardą, sosem sojowym. Całość przypraw ostrą papryką, kurkumą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.  2. Do dużej miski włóż kurczaka i żeberka, polej sosem, wymieszaj, by każdy kawałek był pokryty marynatą. Grilluj, aż mięso będzie...

  • Zaczęło się lato, ale niestety pogoda za oknem raczej nie rozpieszcza, dlatego na rozgrzanie zapraszam na soczystego kurczaka w mocno aromatycznej marynacie na bazie sosu sojowego. Proste, a jakie smaczne :)

  • Żeberka - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 300 g żeberek. Bejca: pół łyżki mąki ziemniaczanej, 2 ząbki czosnku, 30 ml ginu 1 łyżka miodu, 30 ml sosu sojowego, po 1 łyżce: oleju i octu winnego, po szczypcie: kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku, soli cebulowej, ostrej papryki.

  • Pieczona z ziemniakami

Artykuły na temat: zeberka w sosie sojowym
  • Żeberka duszone

    Dla wzbogacenia smaku dodaj do sosu kilka kropelek sosu Worcester lub sojowego. Możesz też dołożyć 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz kilka ziaren gorczycy utartych w moździerzu. Żeberka warto też udusić z większą ilością cebuli, ale bez dodatku koncentratu pomidorowego. Na koniec zapraw sos 2 łyżkami śmietany 18-procentowej rozmieszanej z odrobiną mąki.

  • Grillowane żeberka

    Przygotowanie: Do miseczki wlej olej, ocet winny oraz sos sojowy. Dodaj musztardę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, wymieszaj. Tak...

  • Żeberka pierwsza klasa

    Grillowane żeberka w miodowej marynacie smakują wyśmienicie.

  • Ogniste żeberka

    ...zmiksować z oliwą. Wszystko wymieszać z octem, oliwą, sosem sojowym, miodem, keczupem i majerankiem. Marynatą zalać mięso. Wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Wyjąć na pół godziny przed...

  • Żeberka z rusztu

    Godzina wystarczy, aby zachwycić gości. Ten przepis jest idealny na majowe spotkania w ogrodzie.

  • Żeberka w piwie

    W smakowitej marynacie.

  • Bak Kut Teh - malezyjski rosół

    Bak Kut Teh oznacza dosłownie "herbatę na mięsie". Nie jest to może najszczęśliwsza nazwa, ale dobrze oddaje esencjonalność wywaru. Bak Kut Teh może być podawany z makaronem, ryżem lub placuszkami lub popijany jako bulion.   W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj wszystkie przyprawy i suszone grzyby. Olej rozgrzej na patelni. Przesmaż żeberka (pokrojone), szalotki i czosnek, zalej sosem sojowym...

  • Boczek marynowany

    ...będzie rzadki. Przyprawę do żeberek, kminek mielony, curry i gałkę muszkatołową wsypujemy do miski (proporcje przypraw zależą od naszych upodobań), dokładnie mieszamy i dodajemy do miodu z sosem sojowym...

  • Obowiązkowe dodatki do wielkanocnego żurku

    Żurek to niewątpliwie jedna z najlepiej znanych polskich zup. Jeśli przygotować go zgodnie ze sztuką, będzie pachniał i smakował tak, jak żadna inna wielkanocna potrawa. W przypadku żurku – podobnie zresztą, jak w przypadku innych dań tradycyjnej polskiej kuchni – diabeł tkwi jednak w szczegółach. Kluczowa kwestia to dobór składników użytych do jego przygotowania. Postanowiliśmy wobec tego sprawdzić, co powinno się obowiązkowo znaleźć w wielkanocnym żurku.

  • Wielka majówka

    Wiosną i latem dużo wolnego czasu spędzamy na łonie natury. Warto przygotować pyszne potrawy i przekąski, które umilą nam te chwile.

Wideo na temat: zeberka w sosie sojowym
  • Orientalne żeberka i pstrąg w soi, czyli azjatycka kuchnia Maliki Szyc-Juchnowicz

    Kuchnia azjatycka to jedna z najbardziej kolorowych i pełnych smaku kuchni na świecie. W "Dzień Dobry TVN" Malika Szyc-Juchnowicz przygotowała swoje ulubione potrawy inspirowane Azją. Opowiedziała również o swoim dzieciństwie spędzonym w Algierii. Na stole pojawiły się takie dania jak: orientalne żeberka wieprzowe, pierś z indyka z sosem sojowym oraz pstrąg w soi z marchewką i liściem laurowym.