• Informacje na temat:

    żeberka w marynacie miodowej

Przepisy na temat: żeberka w marynacie miodowej
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Sprawdzony przepis na "Grillowane żeberka w marynacie miodowej"

  • Amerykańskie Barbecue

    ...dalsze 10-12. Żeberka opłukać w zimnej wodzie, osuszyć. Na grillu opiekać z obu stron przez 5-6 minut. W tym czasie miód wymieszać z keczupem i przyprawić solą i pieprzem. Na dwie 2 minuty przed końcem grillowania posmarować żeberka z obu stron miodowo-keczupową marynatą. Kotlety jagnięce umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Opiekać na grillu z obu stron przez 5-6 minut. Pomidory umyć...

  • Żeberka w tej marynacie są niezwykle wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.

  • Żeberka to ulubione danie obiadowe w mojej rodzinie. Gorąco polecam do wypróbowania i zapewniam, że Panowie będą zachwyceni.

  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w miodowej glazurze"

  • Usmażone żeberka wieprzowe z marynaty miodowo-musztardowej z ziołami podane z młodymi ziemniakami i chrupiącą surówką letnią.

  • Mięso w lekko miodowej marynacie i w dodatku pieczone to propozycja np. na niedzielny obiad ;)

  • Udka pieczone, ale wcześniej marynowane w miodzie to mięso, które ja osobiście bardzo lubię i polecam innym...

Artykuły na temat: żeberka w marynacie miodowej
  • Żeberka pierwsza klasa

    Grillowane żeberka w miodowej marynacie smakują wyśmienicie.

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Pikantne żeberka

    Sposób przygotowania: 1. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny.  2. Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij, osusz i odstaw.  3. Gdy wystygną obficie posmaruj je marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce.  4. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Osłódź sobie jesień

    ...i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i piecz w temperaturze 180° C przez 40 min. Żeberka słodko-pikantne Składniki: 1,20 kg żeberek wieprzowych, 2 ząbki czosnku, papryczka chili, pół szklanki sosu barbecue, 2 łyżki miodu, pół szklanki sosu słodko-kwaśnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Żeberka oczyść i włóż do...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

  • Nic tak nie zaostrza apetytu, jak świeże powietrze – nawet to w przydomowym ogródku! Zbliżający się długi weekend majowy stanowi zatem kapitalną okazję do rozpoczęcia sezonu grillowego. Fot. materiały prasoweMajówkę najlepiej spędzić na luzie, w otoczeniu domowników i ze stołem wypełnionym różnorodnymi przysmakami prosto z rusztu. Na bok odejdą nieco już przestarzałe kiełbaski. Niebanalnych grillowych przepisów od szefa kuchni Knorr jest na tyle dużo, że inspiracji nie zabraknie aż do...

  • Czy wyobrażasz sobie kuchnię bez przypraw, a w konsekwencji nudne, mało wyraziste dania? Absolutnie! To bowiem przyprawy sprawiają, że nasza kuchnia pachnie, kusi i zaprasza do siebie gości. Jednym słowem - tętni życiem! Fot. 123RF/PicselPrzyprawy już od wieków odgrywają ważną rolę w codziennym życiu. To im zawdzięczamy bardziej wyrazisty smak przyrządzanych przez nas potraw. To one wydobywają niepowtarzalny aromat dań. Dodają barw na talerzu! Ponadto - mogą przedłużyć świeżość produktów. Co...

  • Po co wydawać krocie na drogie kosmetyki i zabiegi, skoro najprawdziwsze spa możemy zorganizować we własnym domu, korzystając jedynie z tego, co znajdziemy w lodówce? Efekty przejdą wasze najśmielsze oczekiwania. Twoje ciało potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Zadbać o siebie pomogą ci miód, jogurt, jabłko, marchewka oraz kawa, które są nie tylko smacznymi produktami. To również świetna alternatywa dla sztucznych kremów. Zrób z nich maseczki i przekonaj się, że natura jest najlepszym...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...