• Informacje na temat:

    żeberka pieczone w miodzie

Przepisy na temat: żeberka pieczone w miodzie
  • Żeberka pieczone w miodzie

    Składniki na 5 porcji: - 1,5 żeberek (jeden pas), - puszka ananasa, - 3 łyżki miodu, - 3 łyżki ostrego ketchupu, - łyżka oleju, - płatki ostrej papryki Przygotowanie: Żeberka opłukać. 3 łyżki zalewy z ananasa wymieszać z 2 łyżkami miodu, ketchupem i łyżką oleju. Posmarować cały pas żeberek i odstawić na dobę. Następnego dnia ułożyć w brytfance i piec około 50 minut w temperaturze 180 st...

  • Składniki: skrzydełka od kurczaka, ketchup, miód, musztarda, przyprawa do żeberek w miodzie.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Karnawałowe potrawy

    ..., ułóż na nim mięso, przykryj, piecz 40 minut w temp. 180°C. Podawaj z sałatą, pomidorkami, pieczarkami i miechunką.   Jagnięcina w miodzie Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, osusz. Skórę lekko ponacinaj. Z miodu i przypraw przygotuj marynatę, natrzyj nią jagnięcinę, odstaw na noc do lodówki. Na mocno rozgrzany olej wyłóż żeberka skórą do dołu, smaż na rumiano z każdej strony...

  • Przepis na dobry sos

    ...ziemniaczanym purée. Żeberka w miodzie Masz ochotę na konkretne jesienne mięsne danie? Przygotuj soczyste żeberka z piekarnika. Mięso podziel na porcję, natrzyj solą, pieprzem oraz czosnkiem, polej...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...usmażeniu. Aby nie była gorzka, możesz też przed smażeniem namoczyć ją w mleku. Żeberka po kielecku Składniki: 1/2 kg żeberek wieprzowych; łyżka mąki; olej; 1/2 kg słodkich jabłek; 1/2 szklanki śmietany; 2-3 łyżki rodzynek, najlepiej sułtańskich; sól, pieprz, majeranek; zioła do dekoracji; • Żeberka wieprzowe oczyść, a następnie podziel je na porcje, po czym oprósz starannie mąką oraz...

Artykuły na temat: żeberka pieczone w miodzie
  • Osłódź sobie jesień

    Słodko pachnące, złociste dania z miodem to znakomite antidotum na jesienną pluchę. Mięso upieczone w ten sposób zaskoczy cię soczystością.

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    Żeberka w miodzie Składniki na 6-8 porcji: 1,5 kg żeberek wieprzowych (jeden pas), 1 puszka ananasów pokrojonych w talarki, 3 łyżki miodu, 3 łyżki ostrego ketchupu, 1 łyżka oleju, płatki ostrej papryki, 2-3 papryczki chili, świeża bazylia, świeżo mielony pieprz, sól Przygotowanie: 1. Żeberka opłucz pod bieżącą wodą, osusz ściereczką, natrzyj delikatnie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Już w najbliższą niedzielę – 17 maja o godz. 14:00 dołącz do warsztatów pieczenia online, organizowanych przez markę Kasia przy okazji Światowego Dnia Pieczenia. Fot. 123Rf/Picsel Aby wziąć udział wwarsztatach wystarczy wejść na stronę i zarejestrować swój udział, by wspólnie ze znanym szefem kuchni - Jaśkiem Kuroniem, zgłębiać tajniki przygotowania wyśmienitych wypieków. Każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma także w prezencie darmowy e-book z przepisami, które będzie mógł przygotować we...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...