• Informacje na temat:

    zasmażka do marchewka z groszkiem

Przepisy na temat: zasmażka do marchewka z groszkiem
  • Kalarepki napełnione pęczakiem

    ...przyprawić do smaku solą, pieprzem i curry w proszku. Natkę pietruszki i trybulę opłukać, osuszyć ściereczką, oderwać listki i posiekać je. Ugotowany pęczak wymieszać z marchewką, groszkiem, słupkami...

  • Sycące zupy na chłodne dni

    ...rozlej do niewielkich miseczek, posyp grzankami z jasnego pieczywa lub groszkiem ptysiowym i natychmiast podawaj. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 290 kilokalorii Fasolowa Składniki na 6 porcji: 40 dag(...) Porcja: 380 kilokalorii Flaczki z pulpetami Składniki na 10 porcji: 1 kg flaków, 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego, jajko, 10 dag selera, średnia marchewka, 3 l bulionu wołowego, 2 łyżki majeranku...

  • Włoskie smakołyki

    Smaki tych dań przeniosą cię do słonecznej Italii!

  • Kolorowa zupa wiosenna

    Czas na wiosenne menu!

  • Klopsiki curry

    Składniki: - 70 dag mielonego mięsa drobiowego, - po 10 dag warzyw: kalafior, groszek, marchewka, - 1 jajko, - 1 czerstwa bułka, - 1 szklanka mleka, - 1 cebula, - 1 szklanka śmietanki 30 proc., - 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina, - 1 łyżka siekanej natki pietruszki, - sól, pieprz, - 1 czubata łyżeczka curry Przygotowanie: Warzywa rozdrobnić, cebulę posiekać. Bułkę namoczyć...

  • Czym zagęszczać dania?

    .... Pożywne są też dania z dodatkiem makaronu lub kaszy. Jeżeli gotuje się je dość długo, otrzymuje się posiłek o nieco kleistej i zawiesistej konsystencji. Marchewce gotowanej lub z groszkiem doda smakuzasmażka na maśle lub słonince. Taki dodatek nie tylko sprawi, że jarzynka stanie się bardziej apetyczna, ale też poprawi wchłanianie beta-karotenu z marchewki. Niestety zasmażki nie można podawać...

  • Hity wiosennego menu

    Niskokaloryczne i pełne witamin - takie jest idealne, wiosenne menu. Chcemy przecież tryskać energią, a jednocześnie utrzymać doskonałą figurę.

Artykuły na temat: zasmażka do marchewka z groszkiem
  • A na talerzu maj

    ...i przekrój wzdłuż na pół, opłucz groszek cukrowy. Szparagi oczyść z włókien, odetnij twarde końcówki i wrzuć do osolonego wrzątku na 2 minuty. To samo zrób z groszkiem cukrowym i zielonym mrożonym. Przygotuj(...) Poziom trudności: 1 Składniki: 12 zielonych szparagów, 12 białych szparagów, 100 g klarowanego masła, 1 marchewka, pęczek natki pietruszki, 3 bułki pszenne lub inne pieczywo według uznania, sól...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Potrawka w cebuli

    Pomysł na letni obiad.

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Strączkowe na zdrowie

    ..., zaciągnąć zupę. Rozlać do miseczek, udekorować pozostawionym groszkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Osobno podać śmietanę. Kurczak na purée groszkowym Składniki na 4 porcje...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Dania dla jaroszy

    Zapiekanka ziemniaczano-ziołowa , Składniki na 4 porcje: 5  gałązek trybuli, 6 gałązek natki pietruszki, pół pęczka szczypiorku, pół obranego ząbka czosnku, 1,3 kg ziemniaków, 250 ml śmietany 12 proc., 250 ml mleka, sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa, 5 dag żółtego sera np. gouda, 2 środki (tzw. serca) sałaty rzymskiej, 10 dag pomidorków koktajlowych, 1 marchewka, 4 łyżki białego...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Faszerowane warzywa

    ..., groszkiem, słupkami kalarepki i ziołami. Dodać 2/3 przygotowanego sosu i wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki kalarepek. Ustawić je w żaroodpornym naczyniu. Polać resztą sosu...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z marchewki. Fot. 123RF/Picsel Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko. Wielokrotnie...