• Informacje na temat:

    zasmażka do gulaszu

Przepisy na temat: zasmażka do gulaszu
  • Placki z gulaszem

    Kartofel to podstawa mnóstwa prostych, ale pysznych potraw.

  • Gulasz fasolkowy w musztardzie

    Błyskawiczny i pyszny

  • Ziemniaczane z gulaszem

    Placki ziemniaczane można zrobić na wiele sposobów. Tradycyjne są z dodatkiem wołowiny, ale nadaje się do nich każde mięso, np. dziczyzna, wieprzowina, a nawet drób.

  • Obiad na cały tydzień

    .... Przykryj, duś 90 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy. Masło rozpuść i dodaj mąkę. Przełóż zasmażkę do gulaszu. Podawaj z sałatą, pomidorkami, smażoną cukinią i papryką.  Omlet włoski Sposób...

  • Podroby z kurczaka i indyka

    ..., a większość wywaru odparuje.  3. Kaszę gryczaną gotować według przepisu podanego na opakowaniu. Wrzucić do gulaszu, wymieszam. Doprawić solą, pieprzem i imbirem. Flaczki z kurczaka 1. Żołądki...

  • Gulaszowa z zacierkami

    Doskonała na jesień.

  • Klasyczny zestaw francuski

    Salade de chèvre chaud (sałata z kozim serem) to bardzo popularna we Francji przystawka, która może występować w wielu odmianach, ale podstawę stanowią zawsze sałata, roztopiony ser kozi i sos winegret.

Artykuły na temat: zasmażka do gulaszu
  • Placki z gulaszem

    Kartofel to podstawa mnóstwa prostych, ale pysznych potraw.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    Kawałki mięsa albo ryb. A może same warzywa? Dodaj przyprawy i duś cierpliwie. Smacznego!

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Podaj drób na różne sposoby

    Kurczak z rożna to banał! Uracz rodzinę drobiowymi klopsikami, roladkami albo nawet gulaszem!

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Sześć nieoczywistych zamienników niezbędnych produktów

    ...po mięsa i ryby - zapewnia w rozmowie z "The Guardian" restaurator Stuart Ralston. - Większość warzyw fermentowanych w mleku ma dużą ilość soli. Możesz je dodać do gulaszu lub sosu, jeśli szukasz(...). Jeśli jednak potrzebujemy jej do zagęszczenia sosu lub gulaszu, a akurat nam się skończyła, możemy użyć produktów, które znajdziemy w kuchni. - Dodanie kilku plasterków ziemniaka podczas gotowania...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Szarym dniom na przekór

    ...). 4. Cukinię, kukurydzę i tymianek  dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Wymieszać śmietanę z mąką, dodać do gulaszu, by  go zagęścić. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...