• Informacje na temat:

    zapiekany camembert z czosnkiem

Przepisy na temat: zapiekany camembert z czosnkiem
  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    .... Następnie gruszkę i camembert kroimy wzdłuż w cienkie plasterki i grillujemy przez chwilę po obu stronach. Chleb tostowy skrapiamy oliwą i układamy na nim rukolę, szynkę, gruszkę i camembert. Gotowe...

  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    ...kaszy gryczanej, 1 mała papryka, 1 cebula, opakowanie serka pleśniowego typu camembert, 2 łyżki czarnych oliwek, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, ulubiona przyprawa - np. rozmaryn (łyżeczka(...) polejemy makaron. Sparzone wrzątkiem pomidory obieramy ze skórki, podsmażamy razem z czosnkiem na oliwie aż puszczą soki. Dodajemy sól, pieprz, bazylię. Makaron polewamy sosem i posypujemy plastrami...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...minut Jedna porcja zawiera: 880 kJ/210 kcal Talarki z camembertem Składniki na 6 sztuk: - ok. 90 g. ciasta francuskiego, - 6 sztuk mini camembertów do zapiekania, - 50 g konfitury żurawinowej...

Artykuły na temat: zapiekany camembert z czosnkiem
  • Zapiekany camembert z szaszłykami

    Sprawdza się nie tylko na kanapce. Przyrządzisz z niego wspaniałe potrawy – i to w zaledwie kilka chwil!

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Smaki z Czech

    ...czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś przez około 45 minut. Potem dopraw majerankiem i kawałkami miąższu z chleba. Przygotuj knedliki. Pokrój bułkę w kostkę i obsmaż na maśle do(...), 4 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), olej rzepakowy do smażenia. Jajka wbij do misy i lekko ubij widelcem. Do innych dwóch misek wsyp mąkę oraz bułkę tartą. Obtocz sery po kolei w mące, rozbełtanych...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...kanapek, karnawałową karierę na pewno zrobią różnego rodzaju koreczki np. z sera camembert i orzechów w białym winie . Krążek sera kroimy na kawałki, tak jak tort. Z boku wciskamy połówki włoskich(...). Zalewamy wszystko sokiem pomidorowym z rozdrobnionym czosnkiem, doprawiamy i zasmażamy. Do mięsa dodajemy fasolę (bez zalewy) i warzywa. Wszystko dusimy na niewielkim ogniu przez kilka minut...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Grill kojarzony jest przede wszystkim z mało wyszukanymi daniami mięsnymi zakrapianymi piwem. Do tego tematu można jednak podejść bardziej kreatywnie i z większym wyczuciem smaku. Jak wyczarować wykwintne dania z rusztu i przełamać grillową nudę? Fot. 123RF/Picsel Grillowanie to bardzo przyjemna i coraz popularniejsza forma wypoczynku na świeżym powietrzu. Potrawy, które królują na grillowych rusztach to przede wszystkim karkówka, kiełbasa, kurczak, szaszłyki, oraz steki. Często przyrządzane...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe. Fot. materiały prasowe Składniki (forma keksówka 32x12 cm): · 1 kg mięsa mielonego z indyka · 3 duże marchewki · 1 puszka groszku zielonego Happy Frucht · 2 duże cebule · 4 ząbki czosnku · olej Rapso · 2-3 łyżki...