• Informacje na temat:

    zapiekanki z kozim serem

Przepisy na temat: zapiekanki z kozim serem
  • Zapiekanka z topinamburu i ziemniaków z kozim serem

    ...: C, B6, A, E, K, kwas foliowy, tiaminę, ryboflawinę i niacynę. Do przygotowania zapiekanki potrzebujemy: 700 g topinamburu, 500 g ziemniaków, 400 ml mleka migdałowego, 2 łyżki mielonych migdałów...

  • Ser Kozi wołoski Naturalny to Tradycyjny utwardzany ser podpuszczkowy przygotowywany z ekologicznego mleka koziego. Wytwarzany metodami poznanymi na ziemiach karpackich już w XV wieku. Pełen delikatnie słonego smaku. Doskonały na zimno i jako składnik gorących kanapek czy wykwintnych zapiekanek. Wspaniały jako przekąska do napojów. Może stanowić uzupełnienie diety osób uczulonych na mleko krowie lub źle tolerujących to mleko. Produkt tradycyjny Podkarpacia.

  • Ser halloumi – cypryjski przysmak na polskim stole

    ...typu krem, szczególnie brokułowej i pomidorowej. Wystarczy pokroić go w drobna kostkę i wrzucić do miseczek do których później wlejemy gorącą zupę. Z serem halloumi zwykła zupa będzie smakowała wybornie...

  • Jak zwykł mawiać Hans Kloss w „Stawce Większej Niż Życie”, w Krakowie najlepsze zapiekanki są na Placu Nowym, a Zuzanna lubi je tylko jesienią. Z uwagi jednak na fakt, że do jesieni jeszcze trochę czasu zostało, a na Plac Nowy w Krakowie wielu z Was też pewnie nie po drodze, postanowiliśmy oszczędzić Wam zachodu i przygotowaliśmy przepisy na dwie odsłony zapiekanek, które z powodzeniem mogłyby stawać w szranki z Kazimierzowskimi zapychaczami. Wersja klasyczna oraz góralska, którą z...

  • Sery na talerzach Europejczyków

    Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu dań, ale także cenne źródło witamin i minerałów. Co ciekawe, każdy kraj ma swojego serowego faworyta, który niekiedy staje się nawet symbolem samego państwa, otrzymując etykietę „must eat”. Dlaczego tak się dzieje i jak właściwie prezentują się sery na talerzach mieszkańców Europy?...

  • Warto łączyć ser kozi z gruszką ? Oczywiście, że tak.

  • Zapiekanka z ziemniakami i kaszą

    Ziemniaki obierz, gotuj 10 minut. Ostudź, pokrój w plastry.

  • Tylko kilka składników, a efekt bardzo smaczny. Spróbujcie piersi kurczaka nadzianych serem kozim.

  • Zapiekanka curry z kaszą kuskus i rodzynkami

    Niepowtarzalny smak zawdzięcza rodzynkom!

  • W serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów.

Artykuły na temat: zapiekanki z kozim serem
  • Zapiekanka z bakłażana i koziego sera

    Pyszna zapiekanka.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Zapiekanka jarzynowa w cieście francuskim

    Nietypowa zapiekanka, która zachwyci twoich gości. Zrobisz ją bardzo szybko.

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Kolory wiosny – zapiekanka z fasolki szparagowej, dymek, ze świeżym kozim twarożkiem

      To z naszej niedzielnej kolacji. Kolejny pomysł na coś lekkiego, wiosennego i pysznego. Ze względu na  obecność świeżej fasolki można tę zapiekankę...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Kolacyjna zapiekanka z warzyw

    Z dodatkiem jajek i sera może zmieniać swój charakter dość często ! Danie to pozwala też na « przemycenie » pewnych gatunków warzyw, których najmłodsi członkowie rodziny nie koniecznie darzą wielką sympatią… ale z serem i z innymi, tymi lubianymi zajadają się ze smakiem.   Z warzyw użyłam sezonowych : cukinię, bakłażan, paprykę, pomidory, cebulę… Podpiekałam je najpierw pokrojone w piekarniku...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. Ser kozi z pewnością należy do tego grona. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli lubicie charakterystyczny smak koziego sera, mamy dla was bardzo dobrą wiadomość - produkt ten jest wyjątkowo zdrowy i bardzo pozytywnie wpływa na nasz organizm. Ser kozi zawiera w sobie sporo łatwo przyswajalnego wapnia oraz potas i fosfor. Warto go jeść również ze względu na obecność pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, które...

  • Tort z batatów

    ...przekrojone pomidorki lub plastry pomidora. Wstawić do piekarnika na dalsze 40 minut.  4. Boczek usmażyć na suchej patelni na rumiano, wyłożyć na wierzch gotowej zapiekanki. Posypać umytymi i osuszonymi...

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

Wideo na temat: zapiekanki z kozim serem