• Informacje na temat:

    zapiekanki z chlebem

Przepisy na temat: zapiekanki z chlebem
  • Zapiekanka bobotie

    Aromatyczna, mięsno-warzywna zapiekanka inspirowana tradycyjną potrawą z Czarnego Lądu podbije serca wszystkich miłośników sycących dań obiadowych z piekarnika.

  • co zrobić z czerstwym chlebem? oto pomysł.

  • Zapiekanka ze szparagami i chlebem

    Sezon na szparagi jest bardzo krótki, więc koniecznie go wykorzystaj.

  • Jak zwykł mawiać Hans Kloss w „Stawce Większej Niż Życie”, w Krakowie najlepsze zapiekanki są na Placu Nowym, a Zuzanna lubi je tylko jesienią. Z uwagi jednak na fakt, że do jesieni jeszcze trochę czasu zostało, a na Plac Nowy w Krakowie wielu z Was też pewnie nie po drodze, postanowiliśmy oszczędzić Wam zachodu i przygotowaliśmy przepisy na dwie odsłony zapiekanek, które z powodzeniem mogłyby stawać w szranki z Kazimierzowskimi zapychaczami. Wersja klasyczna oraz góralska, którą z...

  • Zapiekanka

    Ziemniaki ugotuj, pokrój w plastry.

  • Domowe zapiekanki bez konserwantów :) Wymagają jednak specjalnego piecyka do zapiekanek - z grzałką, wtedy wychodzą baaardzo chrupiące :)

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    Spożywamy coraz mniej pieczywa, ale wciąż nie wyobrażają sobie życia bez kanapek. Jemy je na śniadanie, zabieramy do pracy, dajemy dziecku do szkoły czy serwujemy jako przystawkę podczas spotkań towarzyskich. Niestety, nawet największy przysmak jedzony zbyt często może się znudzić. Na szczęście jest kilka alternatyw.

  • Sprawdzony przepis na "Gazpacho z chlebem"

  • Zapiekanka chlebowa

    .... 160°C. Wstaw foremki z pieczywem, piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło. Rada: Wierzch zapiekanki można posypać rodzynkami (wcześniej namoczonymi np. w rumie), innymi suszonymi owocami lub...

  • Zapiekanki są na prawdę dobre, myślę że wszystkim posmakują :)

Artykuły na temat: zapiekanki z chlebem
  • Zapiekanka z resztek

    Do resztówki możesz dodać dowolne rodzaje wędlin albo kawałki mięsa z obiadu.

  • Zapiekanka warzywna z mozzarellą

    ...w tej samej temperaturze. Zapiekankę studzimy kilka minut i podajemy z bułką lub chlebem.  Zobacz także:

  • Zapiekanka z wędzoną rybą

    Do potrawy najlepiej wybierać ryby z małą ilością ości. Są to m.in. morszczuk, dorsz, łosoś, mintaj. Łatwo też wyjąć ości z pstrąga.

  • Zapiekanka resztówka

    Po świętach zostały ci mięsa i wędliny albo ugotowane ziemniaki i czerstwe pieczywo? Mogą być bazą zapiekanki!

  • Kuchnia kryzysowa: Zapiekanka

    Może być na bazie ziemniaków, ryżu, makaronu, a nawet czerstwego chleba. Zapiekanka daje pole do popisu każdej kreatywnej i oszczędnej gospodyni. Zrobisz ją z tego, co znajdziesz w lodówce. Oto kilka inspiracji.

  • Błyskawicznie i smacznie. Kreatywnie i spontanicznie z aromatem ziół i pieczonego chleba.

  • Chleb nasz powszedni

    Jest doskonałym dodatkiem do zup, dań z mielonego mięsa i rolad.

  • Zachowaj świeżość produktów

    Nie wyrzucaj przywiędłej sałaty, czerstwego chleba i podeschniętego sera. Zobacz, jak je uzdatnić.

  • Legendy francuskich knajpek

    Chrupiący pan, chrupiąca pani - tak można przetłumaczyć nazwy tych słynnych, choć niesłychanie prostych francuskich grzanek-zapiekanek.

  • Lasagne z cielęcymi kotlecikami

    Aby zapiekanka się nie rozpadała, należy kotlety rozbić na bardzo cienkie plastry. Będzie je łatwiej ułożyć na kostkach dyni.