• Informacje na temat:

    zapiekanka z mięsa i kalafiora

Przepisy na temat: zapiekanka z mięsa i kalafiora
  • Kalafior zapiekany

    Zapiekanka kalafiorowa staje się sycąca i treściwa dzięki dodatkowi mięsa mielonego i sera.

  • Zapiekanka wyszła super.

  • Zapiekanka z kalafiorem

    W taki sam sposób możesz też przygotować zapiekankę z brokułów.

  • Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym, to kolejna propozycja na danie syte i bardzo smaczne. Lubię takie dania, wszystko w jednym miejscu. W połączeniu z ziemniakami i pieczarkami, oraz posypana serem będzie smakować wszystkim domownikom. Produkty są tanie i łatwo dostępne, odpowiednio doprawione nie jest to nudne połączenie. Czas przygotowania zapiekanki to około 90 minut, ale nie jest trudne i każdy sobie z tym poradzi.

  • Zapiekanka z klopsikami

    ...wodzie. Odcedź i osącz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób.  3. Masą oblep małe różyczki kalafiora. Uformuj klopsy. Smaż je 5 min na oleju. Resztę kalafiora, marchewkę i klopsy ułóż w formie. Twarożek utrzyj ze śmietaną, dopraw. Polej zapiekankę, posyp płatkami. Piecz 20 min w 200 st. Udekoruj ziołami.

  • Przepyszna i sycąca zapiekanka :)

  • Zapiekanka mięsno-kalafiorowa

    Obiad z piekarnika to propozycja, która z pewnością podbije serca domowników i będzie ciekawym urozmaiceniem codziennego menu. Dzieci przepadają za kolorowymi zapiekankami, zwłaszcza atrakcyjnie podanymi.

  • pyszna, szybka, zdrowa zapiekanka :-)

  • Pyszna zapiekanka

    Zapiekanka nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, a smakuje niczym wykwintne danie.

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kalafiorem"

Artykuły na temat: zapiekanka z mięsa i kalafiora
  • Kalafior faszerowany mielonym mięsem

    Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad? Wypróbuj przepis na kalafiora pieczonego z mięsem mielonym.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Gratin z kalafiora

    Zapiekanka z serem i kalafiorem idealnie sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięs. Jest prosta w przygotowaniu i zachwyca smakiem.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Zapiekanka z kalafiorem

    W taki sam sposób możesz też przygotować zapiekankę z brokułów.

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Kalafiorowa zapiekanka po włosku

    Skład na 5 porcji: główka kalafiora, 500 g ziemniaków, 2 ząbki czosnku, cebula, 400 g mięsa mielonego, mały koncentrat pomidorowy, olej, 150 ml bulionu, 75 g startego żółtego sera, łyżka suszonego(...) smażymy na oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek, doprawiamy majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Koncentrat rozprowadzamy w bulionie i wlewamy do mięsa. Gotujemy na wolnym ogniu ok...

  • Jadalny kwiat, a konkretnie róża. Albert Einstein mawiał, że to kapusta, tylko z wyższym wykształceniem. Fot. 123RF/Picsel W naturze występuje jedynie, jako roślina hodowlana, a na talerzach - najczęściej w kalafiorowej lub jako dodatek do obiadu. W takiej odsłonie jest smaczny, prosty i swojski. Czy kalafior może wystąpić w wersji de luxe?   Kalafior na surowoWbrew powszechnym przekonaniom kalafior może być jadany na surowo. Doskonale sprawdzi się, jako chrupiąca baza lub dodatek do sałatek....

  • Dania z kalafiora

    ..., mieszamy. Główkę kalafiora dokładnie płuczemy, osuszamy. Ostrym nożem kroimy ją w niezbyt cienkie plastry, zaczynając od środka. Na talerzu rozkłócamy jaja. Na kolejne talerze przekładamy mąkę, sezam oraz amarantus. Plastry kalafiora obtaczamy w mące, następnie w jajku, potem w sezamie i na koniec w amarantusie. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy panierowanego kalafiora po około 6 minut...

  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...