• Informacje na temat:

    zapiekanka z bakłażana wegetariańska

Przepisy na temat: zapiekanka z bakłażana wegetariańska
  • Warzywne zapiekanki

    ...sok. Żaroodporną formę posmaruj olejem.  2. Ziemniaki oskrob, potnij w grubsze plasterki. Gotuj je ok. 10 minut we wrzątku. Plasterki bakłażana opłucz, starannie osusz. Ziemniaki odcedź. Czosnek(...) gałązkami koperku. Wegetariańska lazania Sposób przygotowania 1. Makaron włóż do posolonego wrzątku i obgotuj według przepisu na opakowaniu, osącz. Marchewki i kalarepkę obierz, opłucz...

  • Pyszna zapiekanka warzywna. Bardzo pożywna i zdrowa :)

  • Zapiekanki z papryką i pomidorami

    Zapiekanka drobiowa z serem halloumi Sposób przygotowania: 1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj go z 4-5 łyżkami oliwy. Dodaj suszone zioła do smaku. Serek halloumi podziel na(...). Piecz 20-25 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika, ew. udekoruj ziołami. Zapiekanka fasolowa z mozzarellą Sposób przygotowania: 1. Fasolę zalej 6 szkl. wody. Odstaw na  8-10

  • Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańska lasagne"

  • Zapiekanka warzywna pod serem

    Sposób przygotowania 1. Pomidorki pokrój na połówki. 2. Paprykę, cukinię lub bakłażana pokrój w średnią kostkę. 3. Cebulę posiekaj. 4. Warzywa wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Oprósz przyprawami, obficie posyp startym serem, np. mozzarella. Posyp sezamem. Zapiekaj ok. 20 min (lub krócej, zależnie od upodobań). Podaj np. z zieleniną i ew. pieczywem.

  • Zapiekanka warzywna, polecam dla osób nie jedzących mięsa. Bardzo smaczna :)

  • Zdrowa i prosta do przygotowania zapiekanka. Powinna smakować nawet największemu niejadkowi.

  • Wegetariańska wersja niemieckiej zapiekanki z jarmużem - pięknym i smacznym warzywem, które w smaku można określić jak coś pomiędzy kapustą a rzodkiewką, ale też nie do końca. Po prostu smak ma własny i niepowtarzalny. Smacznego :)

  • Warzywna zapiekanka - świetny dodatek do mięsa z gilla.

  • Aromat rozchodzi się po całym mieszkaniu. Smak...dokładnie nasze smaki. Idealna, lekka, tradycyjna zapiekanka z bakłażana i mozzarelli.

Artykuły na temat: zapiekanka z bakłażana wegetariańska
  • Kochasz makarony i włoską kuchnię? Ten przepis na lasagne musisz wypróbować!

    ...zapiekanka czasem wpędza w zakłopotanie kucharzy, zwłaszcza tych początkujących. Jednocześnie może stać się daniem popisowym, więc warto zapoznać się z podstawowymi zasadami przygotowania włoskiego(...) . Wystarczą trzy, by zapiekanka wyglądała efektownie, a wszystkie poziomy upiekły się równomiernie. Żółty ser starty na dużych oczkach będzie bardzo apetycznym zwieńczeniem całości. Nie należy jednak...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Kuracja doktora Maxa Gersona

    ..., syropem klonowym i miodem. Kilka przepisów dla zdrowia Wszystkie pochodzą z wykładu Maxa Gersona wygłoszonego dla lekarzy w 1946 roku w San Diego. Zapiekanka z ziemniaków: do naczynia ze szkła żaroodpornego kłaść warstwami pokrojone w plasterki: cebulę (na dno), ziemniaki, pomidory, cebulę, ziemniaki, pomidory i na samej górze cebulę. Zapiekać aż do zbrązowienia cebuli. Zapiekanka z dyni...

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...

  • Przepisy autorów znakomitego bloga „The Green Kitchen Stories” w książce odkrywającej bogactwo zielonych i zdrowych potraw. Co może wyniknąć ze zderzenia dwóch różnych światów ulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy... Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories", który ma od lat swych...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...